Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεχείς επαφές Μαξίμου - Χρυσοχοϊδη για εξάρθρωση της greek mafia – Έλεγχοι, αστυνόμευση, προσλήψεις και ΑΕΙ

Συνεχείς επαφές Μαξίμου - Χρυσοχοϊδη για εξάρθρωση της greek mafia – Έλεγχοι, αστυνόμευση, προσλήψεις και ΑΕΙ
Ψηλά στην ατζέντα του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται το θέμα της ασφάλειας του πολίτη αλλά και το ζήτημα του οργανωμένου εγκλήματος
Σχετικά Άρθρα

Ψηλά στην ατζέντα του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται το θέμα της ασφάλειας του πολίτη αλλά και το ζήτημα του οργανωμένου εγκλήματος καθώς πλέον αποτελεί και βήμα για αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν γίνεται να αφήσουμε τον προνομιακό χώρο της τάξης και ασφάλειας στον ΣΥΡΙΖΑ» ακούστηκαν να λένε κυβερνητικά στελέχη που υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απωλέσει κάθε στήριγμα στο χώρο αυτό καθώς ως κυβέρνηση είχε υποβαθμίσει το ρόλο της αστυνομίας και είχε ελαφρύνει τις ποινές με το νόμο Παρασκευόπουλου.
Ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδης, μάλιστα, πέρασε στην αντεπίθεση για να αποκρούσει τα ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης, κορυφώνοντας τη ρητορική του, και κηρύσσοντας «πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα».
Εδώ και μέρες έχει παραδώσει στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Πλιώτα φάκελο με 500 ονόματα νονών και συνεργατών που δρουν στο οργανωμένο έγκλημα, από τον οποίον προκύπτει ότι από το 2009 έως το 2021 εκτελέστηκαν 45 συμβόλαια θανάτου, ενώ σημειώθηκαν δεκάδες απόπειρες δολοφονίας.
Μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2017-2021) έγιναν 22 δολοφονίες και 6 απόπειρες δολοφονίας, εκ των οποίων οι 14 ήταν συμβόλαια θανάτου.

Πιο αυστηρές ποινές για εγκλήματα τον Ιούνιο

Η κυβέρνηση θα κινηθεί και στο επίπεδο της δράσης κατά των συμμοριών αλλά και στο τομέα της αυστηροποίησης του ποινικού νόμου με την επιτροπή παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα να παραδίδει μέσα στον Ιούνιου σχετικό πόρισμα και μετά από αυτό να έρχονται στην Βουλή οι προτεινόμενες αλλαγές για ψήφισης.
Το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συσκέψεις για τη διαχείριση του προβλήματος αλλά και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα.
Στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή από σήμερα το αναθεωρημένο σχέδιο δράσης για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Έλεγχοι, αστυνόμευση σε περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα

Το σχέδιο προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και σε περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα.
Εχθές το βράδυ η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησε ελέγχους και έριξε πρόστιμα για παράβασεις του ΚΟΚ και όχι μόνο σε περιοχές με μεγάλη παραβατικότητα όπως Κορυδαλλός, Μενίδι, Λιμανάκια Βουλαγμένης κ.α.
Ταυτόχρονα, για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας του πολίτη, προβλέπεται η αύξηση των περιπολιών σε σημεία όπου συγκεντρώνεται κόσμος και η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με τη δημιουργία μικρών και ευέλικτων ομάδων ταχείας επέμβασης. Ωστόσο, στο επίκεντρο των αρχών βρίσκεται η δράση 14 εγκληματικών οργανώσεων, την οποία κυριολεκτικά έχουν ψάξει τα αρμόδια στελέχη της ΕΛΑΣ, με 4 από αυτές να είναι οι κυρίαρχες και οι υπόλοιπες να είναι βοηθητικές ή και περιφερειακές.

400+600 ειδικοί φρουροί στα πανεπιστήμια - Προσλήψεις μέσα στον Ιούλιο-Αύγουστο

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν διαρροές για το πισωγύρισμα στο θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Η κυβέρνηση έδωσε αποφασιστική απάντηση ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην αστυνομία στα ΑΕΙ – άλλωστε δημοσιεύτηκε ήδη η προκήρυξη για τις θέσεις των ομάδων προστασίας των ΑΕΙ.
Κατά τις ίδιες πηγές, οι 400 Ειδικοί Φρουροί, με δυνατότητα επιπλέον πρόσληψης άλλων 600 από τη λίστα επιλαχόντων, αναμένεται να προσληφθούν το αργότερο ως τον Αύγουστο, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η εκπαίδευσή τους και να βρίσκονται ήδη στα πόστα τους το φθινόπωρο.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι το φθινόπωρο θα κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις φοιτητών, καθηγητών και άλλων και συνδικαλιστικών οργανώσεων γι’ αυτό και θα πρέπει το σώμα να είναι έτοιμο.

Σωτήρης Πίκουλας

sotirispikoulas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης