Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χρυσοχοΐδης (υπ. Προστασίας Πολίτη): Απόφαση για σύσταση task force αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος

tags :
Χρυσοχοΐδης (υπ. Προστασίας Πολίτη): Απόφαση για σύσταση task force αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγιναν δύο συσκέψεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της δράσης της «Greek Mafia»
Σχετικά Άρθρα

Δύο συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αντικείμενο ζητήματα αστυνόμευσης, με αφορμή το άνοιγμα της αγοράς και την εκκίνηση της τουριστικής σεζόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021.

Αστυνόμευση

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενισχυθεί η αστυνόμευση σε περιοχές όπου καταγράφονται αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας ή μεγάλη εμπορική κίνηση.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα, στην εποχή που ξεκινά μετά την πανδημία, ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με αστυνομική παρουσία και περιπολίες, με ευέλικτες ομάδες, ειδικά σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών.
Οι περιπολίες θα γίνονται από την ΔΙΑΣ, τη Δράση και την ΟΠΚΕ.

Οργανωμένο έγκλημα

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε με φόντο τις πρόσφατες δολοφονίες, οι οποίες αποδίδονται στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.
Στη σύσκεψη -στην οποία συμμετείχαν στελέχη του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών κ.ά.- αναζητήθηκαν τρόποι προκειμένου να βελτιωθεί το πληροφοριακό δίκτυο, αλλά και για να υπάρξει συντονισμός της δράσης των υπηρεσιών, μέσα από τη δημιουργία κοινής ομάδας, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Χάρτης της Μαφίας

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενισχύεται το δίκτυο πληροφοριών και ερευνών της Αστυνομίας, ενώ επικαιροποιείται η χαρτογράφηση των ενεργών εγκληματικών ομάδων, με ονόματα και διευθύνσεις.
Σημειώνεται, ότι χθες Δευτέρα (31/5) το βράδυ πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά.
Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα (31/5), ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε μήνυμα πως θα υπάρξει πόλεμος με το οργανωμένο έγκλημα με αφορμή τις εν ψυχρώ εκτελέσεις των τελευταίων ημερών.
Επίσης ο υπουργός έχει καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, φάκελο με συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης