Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παυλάκης: Δεν θα πετύχουμε ανοσία ούτε θα πετάξουμε μάσκες το καλοκαίρι

Παυλάκης: Δεν θα πετύχουμε ανοσία ούτε θα πετάξουμε μάσκες το καλοκαίρι
Να μην πάει κανείς διακοπές, εάν δεν έχει κάνει έστω μια δόση εμβολίου είπε ο κ.Παυλάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν πρόκειται ούτε να πετύχουμε ανοσία της αγέλης ούτε να πετάξουμε τις μάσκες μέσα στο καλοκαίρι διατύπωσε ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Παυλάκης είπε πως όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι επικίνδυνοι, ιδίως τα εστιατόρια όπου θα πρέπει να βελτιωθεί φοβερά ο εξαερισμός, ενώ σημείωσε πως οι μάσκες είναι αναγκαίο εργαλείο.
Για την ανοσία της αγέλης, εκτίμησε ότι για να επιτευχθεί θα πρέπει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν το 80% στο γενικό πληθυσμό, επισημαίνοντας πως ακόμα και αν γίνονται 3 εκατ. εμβολιασμοί το μήνα, παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται το καλοκαίρι, φτάνουμε στο Σεπτέμβριο.
Ο κ.Παυλάκης κάλεσε τους πολίτες να μην φύγουν διακοπές πριν κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου και εκτίμησε ότι «δεν χάθηκε και ο κόσμος» αν η δεύτερη δόση γίνει με άλλο σκεύασμα.
Όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 – 18 ετών, υποστήριξε ότι δεν είναι της ώρας αυτή η συζήτηση, αναφέροντας πως θα πρέπει να υπάρξει αυτή η λογική αλλά μετά το καλοκαίρι, ενώ σημείωσε ότι «η κουβέντα στην Ελλάδα επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο σε τρομοκρατία κατά των εμβολίων».
«Πάρα πολύ κουβέντα γίνεται για τις λίγες παρενέργειες» ανέφερε ο κ.Παυλάκης, ο οποίος χαρακτήρισε την άγνοια κακό σύμβουλο γιατί, όπως είπε, προκαλεί διάχυτο φόβο.
Χαρακτήρισε νομοτελειακό ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο ή το χειμώνα, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα».
«Δεν θα πρέπει να επιτραπεί σε οποιαδήποτε περιοχή μια έκρηξη κρουσμάτων να μείνει ανεξέλεγκτη» υπογράμμισε ο κ.Παυλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης