Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στη Ρωσία να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα

Biden: Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στη Ρωσία να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα
«Θα συναντήσω τον Putin στην Γενεύη και θα πω ξεκάθαρα ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια όσο εκείνοι θα παραβιάζουν αυτά τα δικαιώματα»,δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε την Κυριακή (30/5/2021) ότι θα πει στον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin, κατά την διάρκεια της αμερικανορωσικής συνάντησης κορυφής της Γενεύης την 16η Ιουνίου, πως η Ουάσινγκτον δεν θα επιτρέψει στη Μόσχα να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Θα συναντήσω τον πρόεδρο Putin σε δύο εβδομάδες στην Γενεύη και θα πω ξεκάθαρα ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια όσο εκείνοι θα παραβιάζουν αυτά τα δικαιώματα», δήλωσε ο Joe Biden κατά την ομιλία του την παραμονή της Ημέρας των Πεσόντων, εθνικής εορτής των ΗΠΑ, αφιερωμένης στην μνήμη των πεσόντων για την πατρίδα στρατιωτών.
Ο αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε επίσης ότι είχε μακρά τηλεφωνική συνομιλία τον Φεβρουάριο με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping.
«Του είπα ξεκάθαρα ότι δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο από το να υπερασπισθούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο, γιατί αυτό είμαστε».

Περίοδος ισχυρών εντάσεων

«Η Αμερική είναι μοναδική. Είναι ιδέα...Για μας, το γεγονός ότι όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες γεννιούνται ίσοι είναι προφανές».
Ο Biden θα συναντηθεί με τον Putin στις 16 Ιουνίου στην Γενεύη σε μία περίοδο ισχυρών εντάσεων στις σχέσεις των δύο δυνάμεων.
Ο Biden τηρεί αυστηρή στάση απέναντι στην Ρωσία, θέλοντας να επισημάνει την ρήξη με το προκάτοχό του Donald Trump που ακολούθησε πολιτική ευμένειας απέναντι στον κύριο του Κρεμλίνου.
Παράλληλα όμως, ο Aμερικανικός πρόεδρος επιμένει στην βούλησή του για διάλογο.
Αν και δεσμεύεται ότι θα τιμωρήσει την Ρωσία «αν συνεχίσει να αναμειγνύεται στην δημοκρατία μας», διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει «να πυροδοτήσει έναν κύκλο κλιμάκωσης και σύγκρουσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης