Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Δεν είμαστε τόσο όσο θα θέλαμε στη δημιουργία τείχους ανοσίας

Βασιλακόπουλος: Δεν είμαστε τόσο όσο θα θέλαμε στη δημιουργία τείχους ανοσίας
Έχουμε δρόμο μπροστά μας τον οποίον πρέπει να τραβήξουμε όλοι μαζί, τόνισε ο καθηγητής αναφορικά με τη δημιουργία τείχους ανοσίας
Σχετικά Άρθρα

Δεν είμαστε τόσο κοντά όσο θα θέλαμε στο απαιτούμενο ποσοστό του 70% για τη δημιουργία τείχους ανοσίας, παρά τους επιταχυνόμενους ρυθμούς εμβολιαστικής κάλυψης, εκτιμά ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Εάν υπολογίσουμε τους ανθρώπους που έχουν επισήμως διαγνωστεί ως πάσχοντες από κορωνοϊό και άρα έχουν φυσική ανοσία, συν αυτούς που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, αυτή την στιγμή έχουμε ένα 25% του πληθυσμού που έχει πλήρη ανοσία, επισήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Την ίδια ώρα υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό πληθυσμού που έχει μέχρι στιγμής μόνο την μια δόση και έχει μερική ανοσία, συμπλήρωσε.

Απαραίτητος ο εμβολιασμός των μεγαλύτερων ηλικιών

«Άρα έχουμε δρόμο μπροστά μας τον οποίον πρέπει να τραβήξουμε όλοι μαζί» σημείωσε και υπογράμμισε πως κατά προτεραιότητα πρέπει να φτάσουμε στο τείχος ανοσίας έχοντας εμβολιάσει τους πολίτες άνω των 60 ετών.
Όπως εξήγησε συγκεκριμένα, εάν γίνει διαφορετικά όταν θα φτάσουμε στο 70% το τείχος ανοσίας έχοντας εμβολιασμένους που κυρίως ανήκουν σε ηλικιακές ομάδες που κινδυνεύουν πολύ λιγότερο ( άτομα 18 ετών πχ) θα έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα που ανήκουν σε ηλικίες άνω των 60 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης