Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος: Σημαντικοί οι εμβολιασμοί ατόμων 40 - 50 ετών - Βασιλακόπουλος: Αν χτίσουμε τείχος ανοσίας δεν θα υπάρξει 4ο κύμα

Δημόπουλος: Σημαντικοί οι εμβολιασμοί ατόμων 40 - 50 ετών -  Βασιλακόπουλος: Αν χτίσουμε τείχος ανοσίας δεν θα υπάρξει 4ο κύμα
«Η επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού πρέπει να συνδυάζεται με την εξασφάλιση ότι δεν θα έχουμε ένα 4ο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο», τόνισε ο Αθ. Δημόπουλος

«Είναι πολύ σημαντικοί οι εμβολιασμοί από άτομα 40 με 50 ετών. Δε νοσούν βαριά αλλά μπορούν να συμβάλουν στη μετάδοση λόγω κινητικότητας», τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθ. Δημόπουλος.
Ο κ. Δημόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «η επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού πρέπει να συνδυάζεται με την εξασφάλιση ότι δεν θα έχουμε ένα 4ο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο».
Ξεκαθάρισε ότι «όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και έχουν αντισώματα θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται με μεγαλύτερη ευκολία», ενώ σημείωσε ότι νοσηλεύονται σε μονάδες COVID σχεδόν αποκλειστικά άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, σε συνδυασμό με την εμβολιαστική κάλυψη των κάτοικων των νησιών των τουριστικών προορισμών και των εργαζομένων σε εστίαση – τουρισμό, αλλά και σε συνδυασμό με την αυξανομένη τάση εμβολιασμού από τα νέα άτομα, θα χτίσουμε σιγά το τείχος ανοσίας.
Ο ίδιος ζήτησε να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα για πλήρη εμβολιαστική κάλυψη σύμφωνα τα προβλεπόμενα από την Επιτροπή Εμβολιασμών.
Όπως είπε, «η Επιτροπή Εμβολιασμών υιοθέτησε τη θέση του ΕΜΑ ότι ένα άτομο που έχει υποστεί θρόμβωση με ένα εμβόλιο μπορεί να αλλάξει εμβόλιο στη δεύτερη δόση».

Βασιλακόπουλος: Αν χτίσουμε τείχος ανοσίας δεν θα υπάρξει 4ο κύμα

«Αν χτίσουμε τείχος ανοσίας δεν θα υπάρξει 4ο κύμα» διαβεβαίωσε ο Πνευμονολόγος Θ. Βασιλακόπουλος.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ στάθηκε στο ότι πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας για να υπάρχουν λιγότεροι θάνατοι και νοσηλείες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν φτάσουμε στο τείχος ανοσίας με εμβολιασμούς κυρίως στους νέους θα έχουμε θρηνήσει αρκετά θύματα ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης