Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξαφνικό χάος στο Μαξίμου από τη κόντρα Αυγενάκη με ΕΟΚ - Πήρε η μπάλα τους Τσιάρα, Χαρδαλιά, Αρκουμανέα

Ξαφνικό χάος στο Μαξίμου από τη κόντρα Αυγενάκη με ΕΟΚ - Πήρε η μπάλα τους Τσιάρα, Χαρδαλιά, Αρκουμανέα
Ο κ. Αυγενάκης στην προσπάθειά του να επιβάλει την δική του θέση δημιούργησε έναν ενδοκυβερνητικό καβγά
Σχετικά Άρθρα

Είναι τραγικό την ώρα που ο Πρωθυπουργός ασχολείται με σοβαρά μέτωπα όπως το εργασιακό νομοσχέδιο, τα εμβόλια και η πανδημία, να προετοιμάζεται για την συνάντησή του με το τούρκο ΥΠΕΞ σε μία δύσκολη επερχόμενη επίσκεψη, να τον «ενοχλεί» η γραμματέας του για 2 ζητήματα που αφορούν τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
Εν πολλοίς αυτή ήταν η περιγραφή κυβερνητικών στελεχών όταν κλήθηκαν να χειριστούν σήμερα, ξαφνικά, ένα μέτωπο που δεν έπρεπε να ανοίξει, αυτό με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και το οποίο πυροδότησε μία ενδοκυβερνητική κόντρα που κανείς – μα κανείς- δεν περίμενε.

Νεύρα Τσιάρα, άδειασμα από Χαρδαλιά-Αρκουμανέα

Ο λόγος για την υπόθεση των εκλογών της ΕΟΚ, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 30/6, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε από συναρμόδια υπουργεία, τον ΕΟΔΥ και τις δικαστικές αρχές να τις αναβάλουν για λόγους δημόσιας υγείας.
Οι εκλογές θα γίνονταν σε ανοικτό χώρο, στο γκαζόν της Λεωφόρου παρόλα αυτά θεωρήθηκε επικίνδυνο.
Οι πιέσεις του Υφυπουργού προκάλεσαν την παραίτηση της Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών Σοφίας Φουρλάρη, γεγονός που προκάλεσε την δυσφορία του Υπουργού Δικαιοσύνης Κωσταντίνου Τσιάρα, ο οποίος τόνιζε σε συνομιλητές του στο Μαξίμου ότι η παρέμβαση Αυγενάκη του χαλάει τις ευαίσθητες ισορροπίες που έχει διαμορφώσει τόσο καιρό με το Δικαστικό Σώμα.
Επίσης, με το Μέγαρο Μαξίμου επικοινώνησε και ο Νίκος Χαρδαλιάς πολιτικός προϊστάμενος του ΕΟΔΥ, ο οποίος εν ολίγοις δεν ήθελε να εμπλακεί σε μία διαμάχη ΕΟΚ-Αυγενάκη, διότι στην υπόθεση είχαν εμπλακεί και συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα μπασκετικών ομάδων, με τα οποία δεν ήθελε να μπλέξει ο κ. Χαρδαλιάς.

Επιστολή στον Πρωθυπουργό για το γυναικείο πρωτάθλημα μπάσκετ

Εν τέλει ο ΕΟΔΥ, του οποίου Πρόεδρος είναι ο Π. Αρκουμανέας – που δεν έχει καλές σχέσεις με τον κ. Χαρδαλιά- έβγαλε μία ανακοίνωση όπου δήλωσε αναρμόδιος για την παροχή σχετικής αδειοδότησης στην ΕΟΚ, εν συνεχεία, όμως δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συνδράμει- όπως στις εκλογές των Δικαστών και Εισαγγελέων τον περασμένο Σεπτέμβρη- με την σύνταξη υγειονομικού πρωτοκόλλου ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν χωρίς πρόβλημα!
Κατόπιν, στο γραφείο Μητσοτάκη ήρθε και μία πρωτοκολλημένη επιστολή από το γυναικείο τμήμα μπάσκετ ομάδας που ζητούσε να μην κατοχυρωθεί το πρωτάθλημα στην αντίπαλη ομάδα! Πυροσβεστικά, όπως του ζητήθηκε, μπήκε να βοηθήσει ο κ. Γεραπετρίτης όπως και παλαιότερα…

Δεν είναι ευχαριστημένοι οι κυβερνητικοί με τα αποτελέσματα στις ομοσπονδίες

Το συμπέρασμα: Ο κ. Αυγενάκης στην προσπάθειά του να επιβάλει την δική του θέση δημιούργησε έναν ενδοκυβερνητικό καβγά σε μία πολύ δύσκολη μέρα για το Μαξίμου.
Οι κακές γλώσσες του μεγάρου, πάντως, λέγανε ότι παρόλη την στήριξη των συνεργατών του Πρωθυπουργού στο πρόσωπό του, ο ίδιος δεν έχει αποδειχθεί αποδοτικός.
Στις εκλογές των Ομοσπονδιών με το νέο νόμο, μόνο η νέα διοίκηση του Πεντάθλου διάκειται φιλικά στον κ. Αυγενάκη, όλες οι άλλες διοικήσεις τις κέρδισε η εκάστοτε αντιπολίτευση, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον ΣΕΓΑΣ όπου η «εκλεκτή» Αυγενάκη Τασία Κελεσίδου έχασε από την Σοφία Σακοράφα…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης