Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε υψηλά 15 μηνών η Τιτάν αλλά και μπροστά σε σημαντική αντίσταση

tags :
Σε υψηλά 15 μηνών η Τιτάν αλλά και μπροστά σε σημαντική αντίσταση
Ανοδική διάσπαση θα μπορούσε να οδηγήσει τη μετοχή προς τα 19 και 19,50 ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Σε ισχυρή αντίσταση βρίσκεται πλέον η μετοχή της Τιτάν, αφού προηγουμένως κάλυψε σχεδόν όλη την απώλεια που προκάλεσε η πανδημία.
Η αισιοδοξία της διοίκησης όχι μόνο για την τρέχουσα χρήση αλλά και για τις επόμενες, έχει οδηγήσει τη μετοχή τους τελευταίους δύο μήνες από τα 15 ευρώ στα 17,90 ευρώ.
Στα τρέχοντα επίπεδα η μετοχή είναι αντιμέτωπη με μία αντίσταση την οποία έχει επιβεβαιώσει αρκετές φορές από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2019 έως και τον Φεβρουάριο του 2020, οπότε και την έσπασε λόγω της πανδημίας.
Μέχρι τότε το σημείο ήταν στήριξη και πλέον έχει μετατραπεί σε αντίσταση.
Ανοδική διάσπαση θα μπορούσε να οδηγήσει τη μετοχή προς τα 19 και 19,50 ευρώ.
Τα τρέχοντα επίπεδα αποτελούν υψηλά 15 μηνών.
Σήμερα η μετοχή έχει όγκο 60 χιλ. τεμάχια, εκ των οποίων 20 χιλ. τεμάχια έγιναν μέσω πακέτου.
Διαπραγματεύεται στα 17,88 ευρώ με άνοδο 0,68% και αποτίμηση 1,47 δισ. ευρώ.
Πριν από λίγες εβδομάδες με αφορμή τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, η διοίκηση κατά την ενημέρωση των αναλυτών είχε αναφέρει πως «οι τελευταίοι δύο μήνες μας έχουν κάνει πιο αισιόδοξους όχι μόνο για τους επόμενους μήνες αλλά για όλο το έτος»
Η πρόοδος των εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα, οι βραχυπρόθεσμες μακροοικονομικές προοπτικές, οι οποίες έχουν αναβαθμιστεί, το γεγονός πως τα κράτη στηρίζουν τις οικονομίες και οι πολίτες έχουν αυξήσει τις αποταμιεύσεις τους τον τελευταίο χρόνο, κάνει τη διοίκηση της Τιτάν αισιόδοξη.
«Ανοίγει ανοδικός κύκλος για τα επόμενα χρόνια και είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες», είχε τονίσει ο κ.Παπαλεξόπουλος.
Η δραστηριότητα στις ΗΠΑ, μπορεί να αυξήσει την παραγωγή πάνω από 2,5 εκατ. τόνους χωρίς νέες επενδύσεις.
Για τα επόμενα χρόνια η Τιτάν περιμένει αύξηση στην Ελλάδα και εστιάζει στην ανταγωνιστικότητα και την μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.
Τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης δείχνουν πως θα υπάρχουν μεγάλες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια, υποστήριξε η διοίκηση και σημείωσε πως τώρα η ζήτηση είναι ακόμα στα χαμηλά της δεκαετίας και -75% κάτω από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, επομένως έχει μεγάλα περιθώρια.
Μικρά και μεσαία έργα δημόσια και δημοτικά στηρίζουν τη ζήτηση στην παρούσα φάση και τα μεγάλα project που αναμένονται θα επηρεάσουν την ζήτηση από το τέλος του έτους και μετά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης