Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠA: Τηλεφωνική επικοινωνία Blinken με Cavusoglu - Συνεχής στήριξη της Ουάσιγκτον στις ελληνοτουρκικές συνομιλίες

ΗΠA: Τηλεφωνική επικοινωνία Blinken με Cavusoglu - Συνεχής στήριξη της Ουάσιγκτον στις ελληνοτουρκικές συνομιλίες
O επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έθεσε το θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών

Τη συνεχή στήριξη της Ουάσιγκτον στις συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αnthony Blinken κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του Mevlüt Çavuşoğlu στις 21/5.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του State Department , ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έθεσε το θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών.
«O υπουργός Blinken και ο υπουργός Εξωτερικών Cavusoglu συζήτησαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των κοινών μας συμφερόντων στη Συρία και στο Αφγανιστάν. Ο υπουργός (Blinken) σημείωσε τη συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ στις συνομιλίες μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ Τουρκίας και Ελλάδας και τόνισε τη σημασία της προώθησης και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης