Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Πίεση στο Κογκρέσο να μην αρθούν οι κυρώσεις για τον γερμανο-ρωσικό αγωγό Nord Stream 2

tags :
Ουκρανία: Πίεση στο Κογκρέσο να μην αρθούν οι κυρώσεις για τον γερμανο-ρωσικό αγωγό Nord Stream 2

Το Κίεβο υποστηρίζει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 θα στερήσει από τη χώρα πολύτιμα έσοδα από τα τέλη διέλευσης και θα τη καταστήσει ανυπεράσπιστη απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα

Σχετικά Άρθρα

Με συντριπτική πλειοψηφία υιοθέτησε το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισμα με το οποίο καλούνται οι Γερουσιαστές των ΗΠΑ να παρακάμψουν την απόφαση της κυβέρνησης Biden αυτήν την εβδομάδα να ακυρώσει ορισμένες από τις κυρώσεις κατά του γερμανο-ρωσικού project για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021.
Το projεct του αγωγού φυσικού αερίου το οποίο πλησιάζει στην ολοκλήρωση, θα επιτρέψει στη Ρωσία να παρακάμψει το υπάρχον δίκτυο αγωγών διέλευσης φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.
Το Κίεβο υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό ότι το prοject του Nord Stream 2 θα του στερήσει πολύτιμα έσοδα από τα τέλη διέλευσης φυσικού αερίου και θα το καταστήσει περισσότερο ευάλωτο ρωσική επιθετικότητα.

Απώλεια για Biden

Την Πέμπτη (21/5), ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η ολοκλήρωση του αγωγού θα αποτελούσε «προσωπική απώλεια» για τον Biden και «σοβαρή πολιτική νίκη» για τη Μόσχα.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ευελπιστούν να ενεργοποιήσουν ένα μακροπρόθεσμο και διακομματικό veto στο Κογκρέσο για το έργο, για το οποίο επί χρόνια η Ουάσινγκτον εξeφραζε την έντονη αντίθεση της.

Προτροπή

Η Ουκρανική εφημερίδα Rada προέτρεψε το Κογκρέσο να «χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα που προβλέπονται από τη νομοθεσία των ΗΠΑ για να σταματήσει πλήρως και οριστικά η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 εφαρμόζοντας κυρώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό το ρωσικό έργο που έχει γεωπολιτική σημασία».

ΗΠΑ

Οι κυρώσεις στην εταιρεία Nord Stream 2 AG, την εταιρεία που επιβλέπει το έργο, ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ
Διατηρήθηκαν κυρώσεις σε επιχεριηματικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων που τοποθετούν τα υποθαλάσσσια κομμάτια του αγωγού
Η κυβέρνηση του Biden υπερασπίστηκε την κίνηση ως απόπειρα επανεκκίνησης των σχέσεων με τη Γερμανία, που είχαν τρωθεί επί προεδρίας Trump έναν κορυφαίο σύμμαχο της Ευρώπης η οποία αντιμετωπίζει τον ενλόγω αγωγό ως ''κλειδι΄΄ για την ενεργειακή της ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης