Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Συμφέρουσα για τις ΗΠΑ η άρση των κυρώσεων για τον Nord Stream 2

State Department: Συμφέρουσα για τις ΗΠΑ η άρση των κυρώσεων για τον Nord Stream 2
Στροφή της κυβέρνησης Biden προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις με τη Γερμανία - Θετική η αντίδραση του Κρεμλίνου στην είδηση

Προς άρση των κυρώσεων που έχει επιβάλει στη διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος καταλήγει στην Ευρώπη, και στον διευθύνοντα σύμβουλο της Matthias Warnig κινείται η κυβέρνηση Biden, ενώ την ίδια ώρα το State Department αναμένεται να παρουσιάσει έκθεση όσον αφορά την ωφελιμότητα των κυρώσεων γi’ αυτό το project, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021.

Η έκθεση

Η έκθεση του State Department , που ζητήθηκε από το Κογκρέσο, καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι παρότι στην διαχειρίστρια εταιρεία Nord Stream 2 AG του αγωγού και στον διευθύνοντα σύμβουλο της, τον Matthias Warnig, που είναι σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, είχαν επιβληθεί κυρώσεις, είναι προς το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να αρθούν οι κυρώσεις αυτές, ανέφερε η πηγή την οποία επικαλείται το δημοσίευμα.

To μήνυμα

Η εν λόγω πηγή είπε ότι η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού προέδρου Joe Biden αισθάνθηκε ότι είναι σημαντικό να στείλει ένα μήνυμα σχετικά με την στρατηγική της δέσμευση να ανοικοδομήσει τις σχέσεις της με την Γερμανία, οι οποίες υπέστησαν σοβαρές βλάβες επί προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου πρόεδρου Donald Trump.
Την επικείμενη άρση των κυρώσεων είχε ανακοινώσει χθες, Τρίτη (18/5), ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, με δημοσίευμα του στο οποίο άσκησαν κριτική οι Ρεπουμπλικάνοι στην Ουάσιγκτον.

To Κρεμλίνο

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν, με αφορμή το δημοσίευμα του Axios, ότι μια τέτοια κίνηση εκ μέρους της Ουάσιγκτον μπορεί να συμβάλει στο να αναθερμανθούν οι ψυχρές σχέσεις της Ουάσιγκτον με τη Μόσχα.
Το Κρεμλίνο εκτίμησε θετικά το ενδεχόμενο της άρσης των κυρώσεων, δηλώνοντας ωστόσο ότι περιμένει να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές.
«Προς το παρόν γίνεται λόγος για απρόσωπα δημοσιεύματα, γι’ αυτό είναι αμφίβολο αν πρέπει να εκληφθούν ως μήνυμα.
Αν και το ίδιο το γεγονός της εμφάνισης τέτοιων δημοσιευμάτων είναι εκ των πραγμάτων θετικό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι καλύτερο από το να διαβάζεις πληροφορίες που προαναγγέλλουν νέες κυρώσεις».
«Προς το παρόν είναι νωρίς να μιλάει κανείς για κάποια επίσημα σχέδια, προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχουμε καμία επίσημη επιβεβαίωση για το θέμα αυτό», δήλωσε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης