Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μαριάννα Πολιτοπούλου (CEO ΝΝ): Η ψηφιοποίηση δεν αντικαθιστά τον άνθρωπο

Μαριάννα Πολιτοπούλου (CEO ΝΝ): Η ψηφιοποίηση δεν αντικαθιστά τον άνθρωπο
Tο θέμα της ψηφιοποίησης σε αντιδιαστολή με τον ανθρώπινο παράγοντα ανέλυσε η κα Μαριάννα Πολιτοπούλου CEO στην ΝΝ Hellas
Σχετικά Άρθρα

Tο θέμα της ψηφιοποίησης σε αντιδιαστολή με τον ανθρώπινο παράγοντα ανέλυσε η κα Μαριάννα Πολιτοπούλου CEO στην ΝΝ Hellas στο 6ο Delphi Economic Forum.
Η κα Μ. Πολιτοπούλου διευκρίνισε ότι η ψηφιοποίηση δεν υποκαθιστά τον άνθρωπο είναι απλά το μέσο για να μπορέσει ο άνθρωπος να πετύχει το σκοπό του.
Η ψηφιοποίηση, τόνισε μεταξύ άλλων υποστήριξε την λειτουργία της επιχειρησιακής συνέχειας, τους εργαζομένους παρέχοντας ευέλικτες μορφές εργασίας, εργασία εξ’ αποστάσεως που θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα όπως σχετικά υποστήριξε και την προστασία της υγείας .
Επιταχύνει υποστήριξε την παραγωγικότητα ωστόσο δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση το ανθρώπινο στοιχείο.
Δίνοντας έμφαση στις δομές λειτουργίας της ΝΝ διευκρίνισε ότι «εμείς στην ΝΝ πρεσβεύουμε εντελώς το αντίθετο» εξηγώντας ότι το ανθρώπινο στοιχείο είναι πολύ ισχυρό και ότι η ψηφιοποίηση είναι εργαλείο όχι υποκατάστατο.
Προκρίνει το συνδυασμό της εποχής με τα ψηφιακά εργαλεία και την αξιοποίησης τους έχοντας ως στήριγμα το ρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο βοηθά τους εργαζόμενους να νιώσουν ασφάλεια και να λειτουργούν βάσει δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.
Ο άνθρωπος κυρίαρχος
Όπως τόνισε, ο άνθρωπος πρέπει να παραμείνει κυρίαρχος, ενώ η ψηφιοποίηση να αποτελεί ένα εργαλείο που συνδυάζεται με το ανθρώπινο στοιχείο, χωρίς να το αντικαθιστά.
Σημείωσε πως το «κλειδί» στην όλη προσπάθεια είναι η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια, αλλά και η σωστή χρήση της εξουσίας σε κάθε της μορφή που βασίζεται σε αρχές και αξίες και έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο.
Επισήμανε πως η ψυχική υγεία είναι το σοβαρότερο από τα προβλήματα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι και θα πρέπει να αποτελεί βασικό μέλημα τα επόμενα χρόνια, προτείνοντας τη δημιουργία ενός προγράμματος υποστήριξης της με τη συμβολή όλων.
Τέλος, ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της, με την προτροπή να συμπεριφερόμαστε στους άλλους όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται, καθώς αν το εφαρμόσουμε, το μέλλον για την κοινωνία μας και τον πλανήτη μας θα είναι πολύ καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης