Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Weber (EΛΚ): Ας είμαστε ειλικρινείς, η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ

Weber (EΛΚ): Ας είμαστε ειλικρινείς, η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ
«Ας είμαστε ειλικρινείς, η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ», τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Manfred Weber
Σχετικά Άρθρα

Μία συζήτηση για όλα τα φλέγοντα θέματα της Ευρώπης είχε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Manfred Weber, με τον Γιώργο Μουρούτη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ο κ. Weber δήλωσε ότι η κατάσταση στην Ευρώπη βελτιώνεται σημαντικά, ότι επιταχύνεται ο εμβολιασμός και εξέφρασε την ικανοποίησή του από την πρόοδο που έχουμε κάνει.
Όσον αφορά την επόμενη μέρα, ο κ. Weber είπε ότι ελπίζει πως το πράσινο πιστοποιητικό θα είναι έτοιμο το συντομότερο δυνατόν, ενώ αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης, λέγοντας ότι η Κομισιόν «θα επενδύσει 750 δισ. ευρώ για το μέλλον της Ευρώπης, που θα είναι για την πράσινη ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση και πολλούς άλλους τομείς». «Το InvestEU είναι το μέλλον», τόνισε ο κ. Weber .
Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι η Τουρκία του Erdogan μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ, ο κ. Weber απάντησε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μέλη της ΕΕ και τόνισε ότι «όταν μιλάμε για τα συμφέροντα της Ελλάδας, μιλάμε για τα συμφέροντα της Ευρώπης».
Πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος και μέλος του ΝΑΤΟ, όμως υπάρχει μία τεράστια λίστα προβλημάτων με τον Erdogan και δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχουν.
«Ας είμαστε ειλικρινείς, η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ», τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλώντας όμως όλες τις πλευρές να εργαστούν μαζί για μία ειλικρινή συνεργασία.
Όσον αφορά στο λαϊκισμό, απάντησε ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ακολουθούν το εύκολο μήνυμα και κάλεσε όλους του πολίτες να παλέψουν για μία ισχυρή Ευρώπη, ενώ απαντώντας σε ερώτημα για την κρίση στη Γάζα, είπε ότι η θέση του είναι ότι «η Ευρώπη πρέπει πάντα να στέκεται στο πλάι του Ισραήλ», ωστόσο κάλεσε σε μία ειρηνική επίλυση του θέματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης