Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Στα ύψη θάνατοι και κρούσματα λόγω covid – Φωνές για lockdown 8 εβδομάδων

Ινδία: Στα ύψη θάνατοι και κρούσματα λόγω covid – Φωνές για lockdown 8 εβδομάδων
Οι νεκροί στην Ινδία έχουν ξεπεράσει τους 258.000
Σχετικά Άρθρα

Στα ύψη παραμένουν θάνατοι και μολύνσεις λόγω της επιδημίας της covid στην Ινδία, τη στιγμή που ενισχύονται οι φωνές που επισημαίνουν την ανάγκη για την επιβολή ενός καθολικού lockdown σε πολλά μέρη της χώρας.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 4.120 ασθενείς με COVID-19 καθώς και ότι επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 362.727 κρούσματα.
Επισήμως, η Ινδία μετρά 258.317 νεκρούς επί συνόλου 23,7 εκατομμυρίων μολύνσεων.
Όμως ειδικοί θεωρούν πολύ υποτιμημένο σε σχέση με την πραγματικότητα τον επίσημο απολογισμό.
Την ίδια στιγμή, κορυφαίοι Ινδοί γιατροί επισημαίνουν την ανάγκη επιβολής ενός lockdown διάρκειας 6 με 8 εβδομάδων σε συγκεκριμένες περιφέρειες της χώρας που εμφανίζουν πολύ υψηλά ποσοστά κρουσμάτων, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ινδικού Συμβουλίου Ιατρικών Ερευνών, Balram Bhargava υποστήριξε πως πρέπει να επιβληθούν περιορισμοί τύπου lockdown σε όλες εκείνες τις περιοχές, όπου ο δείκτης θετικότητας είναι άνω του 10%.
Σημειώνεται πως τουλάχιστον τα τρία τέταρτα των 718 περιφερειών της Ινδίας έχουν δείκτη θετικότητας πάνω από 10%, συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων πόλεων, όπως το Νέο Δελχί, η Μουμπάι και το Μπενγκαλούρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης