Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανησυχίες Μαξίμου μη γίνουν τα νησιά μας «Σεϋχέλλες» - Πεδίο μάχης το εργασιακό, αναμένονται διορθώσεις

Ανησυχίες Μαξίμου μη γίνουν τα νησιά μας «Σεϋχέλλες» - Πεδίο μάχης το εργασιακό, αναμένονται διορθώσεις
Τρύπες στους εμβολιασμούς και το παράδειγμα των Σεϋχελλών
Σχετικά Άρθρα

Η άρση του lockdown, το άνοιγμα της αγοράς και των μετακινήσεων δημιουργούν νέες προσδοκίες αλλά και προβληματισμούς για το Μέγαρο Μαξίμου.
Με κύριο ατού το εμβολιαστικό πρόγραμμα αλλά και την εκτόνωση των πολιτών οργανωμένα στην εστίαση και στα μαγαζιά, έχει κρυφτεί κάθε συζήτηση για το επιδημιολογικό φορτίο – που παραμένει υψηλό- αλλά και για τους διασωληνωμένους και νεκρούς της πανδημίας.

Τρομάζει η νέα μεγάλη φυγή - εκτόνωση

Ένας από τους νέους προβληματισμούς του κυβερνητικού επιτελείου είναι ότι από την στιγμή που ανοίγουν και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, αναμένεται πολύ μεγάλο κύμα εξόδου- ειδικά των Αθηναίων- αυτό το Σαββατοκύριακο ενώ παράλληλα, θα έχουμε και μεγάλη φυγή προς τις παραλίες της Αττικής.
Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο κύμα μετάδοσης του ιού, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που δεν γιόρτασε το Πάσχα στην ύπαιθρο, θα θελήσει να ταξιδέψει τώρα.
Μία έξαρση του ιού στην επαρχία από το πουθενά, θα δημιουργήσει ανατροπή στους σχεδιασμούς και στην πορεία της πανδημίας…

Τρύπες στους εμβολιασμούς και το παράδειγμα των Σεϋχελλών

Επίσης, υπάρχει και η εξής ανησυχία:
Τα νησιά δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα το εμβολιαστικό πρόγραμμα και το Σάββατο θα αρχίσουν να έρχονται και τουρίστες που δεν θα είναι εμβολιασμένοι αλλά θα έχουν οποιοδήποτε αρνητικό τεστ.
Aυτό σημαίνει ότι ανοίγει ένα παράθυρο για όσους κάνουν λάθος χρήση του self test να μπει μέσα στη χώρα και να είναι θετικός.
Υπάρχει, παράλληλα, όμως, και μία αντίστοιχη αμφισβήτηση του μονοδοσικού εμβολίου της J&J από σημαντική μερίδα του κόσμου στα νησιά για τις περιπτώσεις θρομβώσεων, παρόμοια με αυτή που υπήρξε και για το εμβόλιο της ΑstraZeneca.
Και αυτά θα κατακλυστούν από τουρίστες το επόμενο διάστημα…
H λέξη Σεϋχέλλες που ακούστηκε στο Μαξίμου δεν είναι τυχαία.
Το κράτος-θέρετρο τουρισμού με εμβολιασμένους όλους τους πολίτες της μαστίζεται από ένα νέο κύμα πανδημίας με τουρίστες νοσούντες…
Εν τω μεταξύ, οι εχθροπραξίες Ισραήλ-Παλαιστίνης δημιουργούν άλλα δεδομένα για τον τουριστικό κύμα που περίμενε η χώρα μας από το Ισραήλ.
Οι Ισραηλινοί προς το παρόν βρίσκονται στα καταφύγια για να γλιτώσουν τις βόμβες…

Ανοίγει το μέτωπο για το εργασιακό- Μέχρι Ιούνιο αναμένουμε αλλαγές…

Πέρα, όμως, από το προβληματισμό για τη μεγάλη φυγή του επόμενου τριημέρου και τις «τρύπες» στην διασπορά του ιού, η κυβέρνηση κινείται σε ρυθμούς εργασιακού νομοσχεδίου και φαρμακευτικής κάνναβης.
Εκεί, έχει γίνει ξεκάθαρο από την αντιπολίτευση ότι δεν θα υπάρξει καμία συναίνεση και θα υπάρξει σύγκρουση στο δρόμο και το κοινοβούλιο.
Το επόμενο διάστημα προβλέπεται εκρηκτικό μέχρι τον Ιούνιο που θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο.
Ειδικά αν δεν υπάρχουν διορθώσεις σε σημαντικές διατάξεις.
Το νομοσχέδιο έχει φέρει κοντά ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενώ η πλήρης ανεξαρτητοποίηση του Σώματος Επιθεωρητών δεν αρέσει και σε μεγάλη μερίδα των εργοδοτών/επιχειρηματιών.
«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για το πως θα διαμορφωθεί το νομοσχέδιο» θα πει στέλεχος του Μαξίμου που θεωρεί ότι η δημόσια διαβούλευση θα είναι μία δημοσκόπηση για την αποδοχή του νομοσχεδίου.

Έρχονται τα Βαλκάνια στο Μαξίμου

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Πρωθυπουργός συναντιέται σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας, τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας και τον Προεδρεύοντα στο Προεδρείο της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης ενώ την Παρασκευή θα συναντηθεί και με τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου.
Οι συναντήσεις θα έχουν ευρεία ατζέντα ενώ οι βαλκάνιοι ηγέτες θα πάρουν μέρος και στο Delfi Forum.
Τέλος, στο μεσοδιάστημα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνστανίνο Ζέρβα.
Ο Κ.Μητσοτάκης θα θελήσει να επισκεφτεί εκ νέου την συμπρωτεύουσα και να πυκνώσει την παρουσία του στη Β. Ελλάδα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης