Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών – Από 72.000 το 2019 σε 15.000 το 2020

Μητσοτάκης: Σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών – Από 72.000 το 2019 σε 15.000 το 2020
Μόλις 2.500 μετανάστες το πρώτο τετράμηνο του 2021 είπε ο πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα

Στη σημαντική μείωση που καταγράφεται στις μεταναστευτικές ροές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε, αναφερόμενος στις μεταναστευτικές ροές, ότι «από τις 72.000 που ήταν το 2019 μειώθηκαν σε περίπου 15.000 το 2020 και έχουν περιοριστεί στις μόλις 2.500 το πρώτο τετράμηνο του 2021».
Ο πρωθυπουργός εστίασε στην πολιτική των έξι σημείων που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των μεταναστών, επισημαίνοντας ότι «η πολιτική αυτή κινείται ακριβώς στο σημείο που τέμνεται η εθνική κυριαρχία και η διεθνής νομιμότητα με τον ανθρωπισμό και με τα δικαιώματα των προσφύγων».

Η πολιτική των έξι σημείων

Αναλύοντας την πολιτική των έξι σημείων, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα εξής: «Προστασία των συνόρων σε στεριά και θάλασσα, γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές η θάλασσα έχει σύνορα, άμεσος διαχωρισμός προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, επιστροφή αυτών που δεν δικαιούνται διεθνή προστασία, κλειστές και ελεγχόμενες δομές, διαφάνεια στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος, δικαιοσύνη στις παροχές προς όσους παραμένουν στη χώρα αλλά και μία συγκροτημένη πολιτική ένταξης για όσους έχουν αποκτήσει δικαίωμα παραμονής στη χώρα μας καθώς έχουν γίνει δεκτές οι αιτήσεις ασύλου τους».
«Είναι πάντα εύκολα τα απλοϊκά συνθήματα και οι αόριστες καταγγελίες, αλλά πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση ενός τόσο σύνθετου προβλήματος επί του πεδίου» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Μείωση ροών

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στη μείωση των μεταναστευτικών ροών, τονίζοντας ότι «από τις 72.000 που ήταν το 2019 μειώθηκαν σε περίπου 15.000 το 2020 και έχουν περιοριστεί στις μόλις 2.500 το πρώτο τετράμηνο του 2021».
«Μία εντυπωσιακή μείωση η οποία νομίζω ότι έχει γίνει και απόλυτα αντιληπτή, πρωτίστως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία έχουν διαχρονικά υποστεί και τις συνέπειες του μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος».

Ασυνόδευτοι ανήλικοι

«Είχαμε αναλάβει τη δέσμευση να ασχοληθούμε ειδικά με το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων.
Εξού και συζητήσαμε την ειδική γραμματεία της οποίας προΐσταται η κυρία Αγαπηδάκη και εκεί πιστεύω ότι τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά όχι μόνο ως προς τη μείωση των ασυνόδευτων παιδιών που φιλοξενούνται στην πατρίδα μας αλλά κυρίως ως προς τις συνθήκες στις οποίες αυτά φιλοξενούνται.
Δεν υπάρχουν πια απροστάτευτα παιδιά τα οποία να στοιβάζονται σε ζούγκλες τύπου Μόριας στα νησιά μας, όλα τα ανήλικα φιλοξενούνται σήμερα σε ξενώνες και βέβαια έχει καταργηθεί και με νομοθετική ρύθμιση το μέτρο της προστατευτικής φύλαξης που δυστυχώς κρατούσε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στα αστυνομικά τμήματα.
Ο εθνικός μηχανισμός επείγουσας ανταπόκρισης τους προσφέρει σήμερα άμεση βοήθεια και φιλοξενία» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement