Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κικίλιας: Τέλη Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30 – 44 για όλα τα εμβόλια

Κικίλιας: Τέλη Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30 – 44 για όλα τα εμβόλια
Εξασφαλισμένες οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca είπε ο κ.Κικίλιας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως στα τέλη Μαΐου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στις ηλικίες 30 – 44 ετών για όλα τα εμβόλια διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος διαβεβαίωσε πως είναι εξαφαλισμένες οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Κικίλιας υποστήριξε πως η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τους 30-44 ετών, με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στο τέλος Μαΐου ενώ υποστήριξε πως έως τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.
«Έχουμε προαγοράσει 30 εκατ. εμβόλια», είπε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει 5,4 εκατ. εμβολιασμοί και 1,94 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Για τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 18 ετών, ο κ.Κικίλιας είπε ότι περιμένουμε την έγκριση από τον ΕΜΑ, προανήγγειλε πως η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών, ανέφερε πως «εμβολιάσαμε καθολικά τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων», ενώ για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό είπε πως η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα τον εφαρμόσει και προανήγγειλε ανακοινώσεις μέχρι το τέλος του μήνα.

Μάσκα για αρκετό καιρό ακόμα

Αν και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους γρήγορους ρυθμούς της εμβολιαστικής εκστρατείας ο κ.Κικίλιας υποστήριξε πως θα πρέπει να φοράμε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους για αρκετό καιρό ακόμα, καθώς όπως είπε, υπάρχουν ακόμη πολλοί συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.
Αναφορικά με προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη διανομή των self tests (π.χ. κάποιοι μαθητές θα χάσουν ένα τεστ για την ερχόμενη Δευτέρα), δεσμεύτηκε πως θα δει το θέμα με τους αρμοδίους και διαβεβαίωσε πως «Ό,τι γίνεται στραβά, θα το διορθώνουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης