Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση της επιδημίας – Περιμένουμε το αποτύπωμα των γιορτών

Τζανάκης: Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση της επιδημίας – Περιμένουμε το αποτύπωμα των γιορτών
Θα υποχωρήσει αυτή την εβδομάδα ο μέσος όρος θανάτων υποστήριξε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως συνεχίζεται αργά η αποκλιμάκωση της επιδημίας διατύπωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Ν. Τζανάκης, ο οποίος πάντως σημείωσε πως περιμένουμε ακόμα να δούμε το αποτύπωμα των γιορτών.
Σε δηλώσεις του στο Mega και αναφερόμενος στα self test ο κ.Τζανάκης υποστήριξε ότι «η πιθανότητα να βγει ένα παιδί θετικό είναι πολύ μικρή, 1/1000».
«Να μην ανησυχούν οι γονείς.
Τα ελαττωματικά τεστ έχω την αίσθηση ότι είναι πολύ λίγα», ανέφερε ο καθηγητής και συνέστησε οι φαρμακοποιοί να ελέγχουν τα τεστ όταν τα παραλαμβάνουν.
Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας ο κ.Τζανάκης τόνισε ότι «με πλήρη τα αποτυπώματα του λιανεμπορίου και των λυκείων φαίνεται να συνεχίζεται ομαλά η αποκλιμάκωση κυρίως στους σκληρούς δείκτες, τις νοσηλείες και τις ΜΕΘ».
«Είπαμε ότι τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας θα φτάσουν στο απόγειό τους τα 850 κρεβάτια, έφτασαν τα 847 και έκτοτε θα αρχίσει η αποκλιμάκωση.
Έχουμε κάλυψη κάτω από 50%, ενώ έχουμε φτάσει στο 87% στις κλίνες για covid, ενώ στις ΜΕΘ είναι στο 80% ενώ είχαμε φτάσει το 99%» είπε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος ερωτηθείς για το αν αναμένουμε περαιτέρω κλιμάκωση, υπογράμμισε ότι «περιμένουμε να δούμε το αποτύπωμα των γιορτών και των ανοιγμάτων, υπολογίζουμε ότι θα εξουδετερωθούν αυτές οι συνέπειες από τον εμβολιασμό, τον καλό καιρό και τη σημαντική επιτήρηση του πληθυσμού λόγω των πολλών τεστ».

Θα υποχωρήσει ο αριθμός των θυμάτων

Ο κ.Τζανάκης είπε πως αυτήν την εβδομάδα θα υποχωρήσει ο εβδομαδιαίος μέσος όρος σε θανάτους
«Μετά τα μέσα Ιουνίου που θα φτάσουμε ένα εμβολιαστικό ποσοστό της τάξεως του 35% που με τη φυσική ανοσία θα προσεγγίσει το 40% θα δούμε μια εξαιρετική κατασταλτική επίδραση στους πανδημικούς δείκτες και θα αρχίσουν τα πράγματα να βελτιώνονται πάρα πολύ.
Μπορούμε να φτάσουμε σε διψήφιο ή και μονοψήφιο αριθμό νεκρών.
Σας είχα πει ότι θα έχουμε 500 νεκρούς αν βδομάδα.
Μετά τις 10 Απριλίου άρχισε μια σχετική εξομάλυνση και αυτή τη βδομάδα περιμένουμε να υποχωρήσει ο εβδομαδιαίος μέσος όρος στους θανάτους.
Βδομάδα τη βδομάδα θα υποχωρήσει ο δείκτης, αλλά δεν θα γίνει τόσο εύκολα.
Από τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου μπορεί να δούμε μέρες χωρίς νεκρούς ή με χαμηλούς μονοψήφιους αριθμούς.
Δεν γίνεται άνθρωποι άνω των 60 ετών να μην πάνε να εμβολιαστούν» τόνισε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης