Διεθνή

Ιορδανία: Εκατοντάδες διαδηλωτές ζήτησαν να κλείσει η ισραηλινή πρεσβεία στο Αμάν

Ιορδανία: Εκατοντάδες διαδηλωτές ζήτησαν να κλείσει η ισραηλινή πρεσβεία στο Αμάν
Οι Ιορδανοί διαδηλωτές ζήτησαν και την απέλαση του Ισραηλινού πρεσβευτή
Σχετικά Άρθρα

Εκατοντάδες διαδηλωτές ζήτησαν την Κυριακή (9/5/2021) στο Αμάν το κλείσιμο της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ιορδανία και την απέλαση του Ισραηλινού πρεσβευτή, αντιδρώντας στις βίαιες ταραχές που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην Ιερουσαλήμ μεταξύ Παλαιστινίων και της ισραηλινής αστυνομίας.
Καθώς κρατούνταν σε απόσταση από την πρεσβεία και περικυκλωμένοι από τις δυνάμεις της τάξης που είχαν αναπτυχθεί μαζικά, οι διαδηλωτές φορούσαν τις ασπρόμαυρες παλαιστινιακές μαντίλες (κεφίγια) και κρατούσαν παλαιστινιακές και ιορδανικές σημαίες.

Συμπαράσταση στους Παλαιστίνιους

Μηνύματα υποστήριξης στους Παλαιστινίους υπήρχαν επίσης στα πανό: «Αντισταθείτε, μην συμβιβάζεστε» «Υπομονή, λαέ της Ιερουσαλήμ, η νίκη έρχεται».
Το βράδυ της Παρασκευής (7/5), περισσότεροι από 220 άνθρωποι, κυρίως Παλαιστίνιοι, τραυματίστηκαν σε συμπλοκές με την ισραηλινή αστυνομία στην Πλατεία των Τζαμιών - η οποία τελεί υπό τη διοίκηση της Ιορδανίας σε συντονισμό με τις παλαιστινιακές αρχές - στην Ιερουσαλήμ, στις πιο βίαιες συγκρούσεις από το 2017 στην Αγία Πόλη.
Και το βράδυ του Σαββάτου (8/5), νέες συμπλοκές σημειώθηκαν στο ανατολικό τμήμα της κατεχόμενης πόλης και προσαρτημένης στο εβραϊκό κράτος, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν σχεδόν 100 άνθρωποι, ενώ η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι έχει 17 τραυματίες στις τάξεις της.
Στο επίκεντρο των εντάσεων στην Ιερουσαλήμ, μια δικαστική ακρόαση που θα καθορίσει την τύχη παλαιστινιακών οικογενειών που απειλούνται με έξωση από Ισραηλινούς εποίκους.
Η ακρόαση που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (10/5), αναβλήθηκε τελικά, ανακοίνωσε η ισραηλινή δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης