Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παύση λειτουργίας του μεγαλύτερου αγωγού μεταφοράς πετρελαίου λόγω κυβερνοεπίθεσης

ΗΠΑ: Παύση λειτουργίας του μεγαλύτερου αγωγού μεταφοράς πετρελαίου λόγω κυβερνοεπίθεσης
Απειλείται η προμήθεια επεξεργασμένων προϊόντων πετρελαίου στα βενζινάδικα σε μεγάλες πόλεις στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Εκτός λειτουργίας έθεσε τα συστήματα του αγωγού μεταφοράς καυσίμων μετά από την κυβερνοεπίθεση που υπέστη, η εταιρεία Colonial Pipeline προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην κανονική ροή της προμήθειας προϊόντων πετρελαίου σε βενζινάδικα σε μεγάλες πόλεις στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το Σάββατο 8 Μαίου 2021.

Έρευνες 

Η Colonial, η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο σύστημα αγωγών μεταφοράς βενζίνης και ντίζελ στις ΗΠΑ, προσέλαβε εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προκειμένου να διεξάγει σχετικές έρευνας και να ενημερώσει σχερικά τις ομοσπονδιακές αρχές.
Επιχειρείται η ελαχιστοποιηθεί η αναστάτωση στους πελάτες, συμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

 Προστασία υποδομών

Οι απειλές κυβερνο-εισβολής σε κρίσιμες υποδομές έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, ωθώντας τον Λευκό Οίκο να αναπτύξει ένα σχέδιο προστασίας των ψηφιακών υποδομών των υπηρεσιών ωφέλειας και των προμηθευτών τους.
Το πρώτο σκέλος αυτού του σχεδίου, που ανακοινώθηκε στις 20 Απριλίου, θα αντιμετωπίσει τα κενά ασφαλείας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, προτού επεκταθεί σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αγωγών φυσικού αερίου και των υπηρεσιών ύδρευσης της χώρας.

Ο ρόλος των αγωγών

Οι αγωγοί μεταφοράς καυσίμων προκαλούν αυξανόμενη ανησυχία στις υπηρεσίες ασφάλειας επειδή διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο σε πολλούς τομείς της οικονομίας των ΗΠΑ.
Ο αγωγός της Colonial έχει τη δυναμικότητα μεταφοράς 2,5 εκατ. βαρελίών την ημέρα διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου από την ακτή του Κόλπου στο Linden, στο New Jersey.
Προμηθεύει βενζίνη, ντίζελ και καυσίμα για αεροπλάνηα σε διανομείς καυσίμων και αεροδρόμια από το Χιούστον έως τη Νέα Υόρκη.
Colonial Pipeline
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης