Τελευταία Νέα
Διεθνή

CISA (ΗΠΑ): Η κυβερνοεπίθεση της SolarWinds επηρέασε τη λειτουργία πολιτειακών κυβερνήσεων και τοπικών διοικήσεων

tags :
CISA (ΗΠΑ): Η κυβερνοεπίθεση της SolarWinds επηρέασε τη λειτουργία πολιτειακών κυβερνήσεων και τοπικών διοικήσεων
Η γιγαντιαία κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν οι ΗΠΑ, η οποία έγινε γνωστή αυτό τον μήνα, επηρεάζει τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ,
Η γιγαντιαία κυβερνοεπίθεση που δέχθηκαν οι ΗΠΑ, η οποία έγινε γνωστή αυτό τον μήνα, επηρεάζει τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ, η οποία όμως δεν έδωσε επιπλέον λεπτομέρειες για το θέμα.
Η εκστρατεία χάκινγκ, που χρησιμοποίησε την τεχνολογική εταιρεία SolarWinds ως «βατήρα» για να διεισδύσει στα δίκτυα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, «επηρεάζει τα εταιρικά δίκτυα των ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών κυβερνήσεων, καθώς και κρίσιμες οντότητες υποδομών και άλλους οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα», σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η CISA.
Την περασμένη εβδομάδα, η CISA ανέφερε πως αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, κρίσιμες οντότητες υποδομών και ιδιωτικοί όμιλοι είναι μεταξύ αυτών που επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση, αλλά δεν ανέφερε συγκεκριμένα πολιτειακούς ή τοπικούς φορείς. Μέχρι στιγμής, λίγες ομοσπονδιακές κρατικές υπηρεσίες έχουν επιβεβαιώσει επισήμως πως επηρεάστηκαν, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Εμπορίου και το υπουργείο Ενέργειας.
Η CISA δεν ανέφερε ποιες πολιτειακές ή τοπικές υπηρεσίες επηρεάστηκαν.
Το Reuters υπενθυμίζει πως ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι και βουλευτές επιρρίπτουν ευθύνες στη Ρωσία για την κυβερνοεπίθεση, κατηγορία που το Κρεμλίνο αρνείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης