Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο μικροσκόπιο του ΕΜΑ τα εμβόλια για κορωνοϊό - Το σύνδρομο Guillain-Barré (AstraZeneca) και οι μυοκαρδίτιδες (Pfizer)

Στο μικροσκόπιο του ΕΜΑ τα εμβόλια για κορωνοϊό - Το σύνδρομο Guillain-Barré (AstraZeneca) και οι μυοκαρδίτιδες (Pfizer)
Ο ΕΜΑ αξιολογεί πληροφορίες για την εμφάνιση του συνδρόμου Guillain-Barré μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca αλλά και περιστατικά μυοκαρδίτιδας μετά το εμβόλιο της Pfizer
Ανησυχία στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχουν προκαλέσει οι παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ΕΜΑ αξιολογεί πληροφορίες σχετικά με την εμφάνιση του συνδρόμου Guillain-Barré μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που έχουν αναφερθεί μετά τη χορήγηση εμβολίων τύπου mRNA. Σημειώνεται ότι ο ΕΜΑ έχει συστήσει αλλαγή στις πληροφορίες σχετικά με το προϊόν από τη Pfizer.
Επίσης, ερευνά εάν τα εμβόλια mRNA συνδέονται με περιστατικά σπάνιων και ασυνήθιστων θρομβώσεων.

Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα που προκαλεί παράλυση και μούδιασμα συνήθως στα χέρια και τα πόδια.
Ο ΕΜΑ σημειώνει ακόμη ότι το σύνδρομο της θρόμβωσης και της θρομβοκυτταροπενίας θα προστεθεί ως «σημαντικός αναγνωρισμένος κίνδυνος» στο σχέδιο διαχείρισης κινδύνων για το εμβόλιο της Janssen, Johnson & Johnson κατά της Covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης