Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί ο Λαφαζάνης μίλησε τώρα για την συμφωνία Τσίπρα με Μειμαράκη για συγκυβέρνηση το 2015;

Γιατί ο Λαφαζάνης μίλησε τώρα για την συμφωνία Τσίπρα με Μειμαράκη για συγκυβέρνηση το 2015;
Ετοιμαζόταν μεγάλη συγκυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι
Σχετικά Άρθρα

Φωτιές στο πολιτικό σύστημα άναψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σχετικά με την «πρόταση ή συμφωνία συνεργασίας» το 2015 μεταξύ του τότε Προέδρου της ΝΔ Β. Μειμαράκη και του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να υπάρξει η ψήφιση του 3ου μνημονίου, το οποίο εν τέλει ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ετοιμαζόταν μεγάλη συγκυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι


Όπως τόνισε ο κ. Λαφαζάνης:
«Ο κ. Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, και προκειμένου να «καθησυχάσει τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και να ‘κλειδώσει’ την ψήφο τους στη βουλή για το τρίτο μνημόνιο (…) είχε αποδεχθεί άτυπη συμφωνία μαζί τους πως θα προχωρούσαν σε συγκυβέρνηση, ενδεχομένως και με έναν άλλο πρωθυπουργό από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην πάνε τα κόμματά τους ως πρόβατα επί σφαγήν σε άμεσες εκλογές, έχοντας ψηφίσει το πρόγραμμα του “αντιπάλου” τους».
Μάλιστα, το γνωστό στέλεχος της Αριστεράς ενέπλεξε και τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο σε όλη αυτή την υπόθεση, επισημαίνοντας ότι συντόνισε αυτές τις συνομιλίες αλλά και την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Διαψεύδει ο Μειμαράκης, σιγή από τον Τσίπρα


Απάντηση - διάψευση στους ισχυρισμούς του Παναγιώτη Λαφαζάνη έδωσε μέσω συνεργατών του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρόεδρος της ΝΔ το ίδιο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, προς το παρόν, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί χαμηλό προφίλ σε όσα του έχει καταλογίσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, το οποίο θεωρείται ύποπτο.
Το πιο πιθανό είναι ο Αλέξης Τσίπρας, βλέποντας ότι έχει εξασφαλίσει την συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να άφησε κατά μέρους την άτυπη συμφωνία με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και να προχώρησε με τον Πάνο Καμμένο σε συγκυβέρνηση και ψήφιση.

Λαγός της Ομπρέλας, ο Λαφαζάνης;


Την δήλωση του κ. Λαφαζάνη αναμένεται να αξιοποιήσουν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Α.Τσίπρα, Π. Σκουρλέτης, Ν.Βούτσης και Ευκλείδης Τσακαλώτος οι οποίοι εντάσσονται στον ιδεολογικό κύκλο της Ομπρέλας, δηλαδή της αριστερής συνιστώσας στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει καμία συνεργασία ούτε καν με το ΠΑΣΟΚ ή την Κεντροαριστερά που συνεργάζεται με τη ΝΔ.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Ομπρέλα συγγενεύει ιδεολογικά με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη με μία βασική διαφορά. Τα στελέχη της Ομπρέλας υπηρέτησαν το μνημόνιο αλλά θεωρούν ότι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία ξανά, θα επιτευχθεί μέσα από την προσέλκυση του αντισυμβατικού κοινού.

Προβληματισμός στην καραμανλική πτέρυγα για τον Μειμαράκη


Την ίδια ώρα στην Νέα Δημοκρατία, επικρατεί μεγάλος προβληματισμός τι θα γίνει με το μέλλον όχι μόνο του Βαγγέλη Μειμαράκη αλλά και των στελεχών της καραμανλικής ιδιαίτερα (αλλά και της σαμαρικής) πτέρυγας που βρίσκονται σε δυσμένεια.
Η πρόθεση του Μαξίμου να βάλει λίστα στις επόμενες ευρωεκλογές φέρνει σε αμφίβολο μονοπάτι την πολιτική καριέρα του Β. Μειμαράκη. Πάντως, η δήλωση Λαφαζάνη, εξυπηρετεί σε αυτή τη φάση τον Κυριάκο Μητσοτάκη όχι μόνο γιατί χαρακτηρίζει την καραμανλική πτέρυγα (που τότε βρέθηκε στο πλευρό του) υπέρμαχη της σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά διότι χαρακτηρίζει τον Τσίπρα ως «τελειωμένο» πολιτικά και «χορηγό» του Κ. Μητσοτάκη.
Προεδρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ότι ο Λαφαζάνης μίλησε «σαν κράχτης του Μητσοτάκη» ή σαν «κράχτης της Ομπρέλας»…
Και το ζήτημα είναι γιατί μίλησε τώρα ο Λαφαζάνης;
Για να δημιουργήσει κλίμα ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ή για να βάλει φωτιά στη κεντρόαριστερή κυβέρνηση Μητσοτάκη;
Το σίγουρο είναι ότι έζησε από πολύ κοντά τα γεγονότα του 2015 και γνωρίζει πολλά.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης