Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Σταδιακή διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας - Χωρίς διακρίσεις οι υπερτοπικές μετακινήσεις

Γεραπετρίτης: Σταδιακή διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας - Χωρίς διακρίσεις οι υπερτοπικές μετακινήσεις

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι θα υπάρξει ειδική ρύθμιση για τους εργαζόμενους γονείς με παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, περαιτέρω διεύρυνσης του ωραρίου κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στα SMS, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι «το θέμα θα επαναξιολογηθεί και με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων, σταδιακώς θα απεμπλακούμε και από την αποστολή των μηνυμάτων», προανήγγειλε σχετικώς, ενώ συγκεκριμένα για το γραπτό μήνυμα που αφορά στη χρονική διάρκεια των αγορών, ο υπουργός απάντησε ότι «είναι κάτι που θα αξιολογηθεί, θα αξιολογηθούν και τα δεδομένα από το άνοιγμα σχολείων», σε κάθε περίπτωση «η εκτίμηση είναι ότι από το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μια σταδιακή άμβλυνση σε ό,τι αφορά την αποστολή του μηνύματος».
Μετά την αρχική παρατήρηση ότι «είναι καλό να μη μεταπίπτουμε από τον απόλυτο περιορισμό στην απόλυτη ελευθερία κίνησης διότι αυτό εκπέμπει τελείως λάθος μήνυμα, είναι καλό να αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε απεγκλωβιστεί από τον ιό και να μην εφησυχάζουμε», κατέστησε σαφές ότι «το ωράριο θα διευρυνθεί σταδιακά», και στη συνέχεια αν όλα πάνε καλά μπορεί να υπάρξει συνολική απελευθέρωση.
«Η 11η βραδινή θα επαναξιολογηθεί, να δούμε αν μπορούμε να πάμε ως τα μεσάνυχτα ή λίγο μετά», ανέφερε επίσης.

Οι υπερτοπικές μετακινήσεις

Κληθείς να σχολιάσει αν θα υπάρξουν διακρίσεις μεταξύ εμβολιασμένων και μη, στο κομμάτι των μετακινήσεων, εξήγησε ότι το σχετικό πρωτόκολλο «θα είναι έτοιμο μέσα στις επόμενες ημέρες όταν θα έχουμε και κάποια περισσότερα στοιχεία», η αίσθησή του πάντως είναι ότι «δεν θα υπάρχει διάκριση επί τη βάσει του αν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή όχι».

Ειδική πρόβλεψη για τους εργαζόμενους γονείς

Στο θέμα που έχει ανακύψει με τους παιδικούς σταθμούς, ο Γ. Γεραπετρίτης προανήγγειλε «ειδική ρύθμιση σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες γονέων εργαζομένων που έχουν παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς», εξηγώντας ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας δύσκολα τηρούν μέτρα προστασίας ενώ υπάρχει δυσκολία και για την εφαρμογή των τεστ σε τόσο μικρά παιδιά.

Εξασφαλισμένη η β' δόση για τα εμβόλια της AstraZeneca

Με την επισήμανση ότι μόνο χθες εμβολιάστηκε 1 στους 100 Έλληνες, ξεκαθάρισε ότι όποιος έκανε την πρώτη δόση με AstraZeneca, η Πολιτεία έχει προνοήσει να κάνουν και τη δεύτερη με το ίδιο εμβόλιο.
Ειδικότερα, ερωτηθείς τι θα συμβεί με όσους έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca (πρώτη δόση), δήλωσε ότι «θα κάνουν τη δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο», αφού η ελληνική Πολιτεία έχει ήδη προνοήσει για τις δεύτερες δόσεις, χωρίς να εξαρτάται από μελλοντικές παραλαβές.
Άλλωστε, «δεν είναι ενδεδειγμένο ιατρικά να αλλάζει η ποιότητα του εμβολίου στη δεύτερη δόση», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης