Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο ορόσημο ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού έως την 4η Ιουλίου 2021

ΗΠΑ: Νέο ορόσημο ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού έως την 4η Ιουλίου 2021

Ο νέος στόχος που έχει θέσει ο λευκός οίκος είναι 160 εκατομμύρια ενήλικες να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων κατά τον εορττασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας ενώ ταυτόχρονα θα έχει επιτευχθεί ανοσία της αγέλης

Σχετικά Άρθρα

Την Τρίτη 4 Μαΐου αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden τον νέο στόχο όσον αφορά την καταπολέμηση της πανδημίας: Να λάβει το 70% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ να τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του Covid-29 και έχουν εμβολιαστεί πλήρως 160 εκατομμύρια ενήλικες, έως τις 4 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.
Οι νέοι στόχοι για το πρόγραμμα των εμβολιασμών τίθενται δύο μήνες από τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, μια ημερομηνία που ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι θα σηματοδοτήσει μια νέα καμπή στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Θα μοιάζουμε διαφορετικά ως χώρα από ό, τι σήμερα», μόλις το 70% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
«Θα υπάρξουν, σαφώς, πολύ λιγότεροι περιορισμοί στην κοινωνική κινητικότητα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας», συπλήρωσε ο ΄διος.

Ενίσχυση

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν δεκάδες εκατομμύρια επιπλέον εμβολιασμοί μέσα στις επόμενες 61 ημέρες, ο πρόεδρος θα λάβει πρόσθετα μέτρα για να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να εμβολιαστούν και να διευκολυνθούν ως προς το να το πράξουν.
Ο Biden θα δώσει κίνητρα σε χιλιάδες τοπικά φαρμακεία να παρέχουν εμβολιασμούς σε άτομα χωρίς ραντεβού.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, ή FEMA, θα δημιουργήσει επίσης νέα εμβολιαστικά κέντρα για άτομα που δεν έχουν εύκολη πρόβαση στα ήδη υπάρχοντα.

Εμβόλια

Ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται επίσης «να κινητοποιηθεί άμεσα» εάν η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εγκρίνει το εμβόλιο Cfid της Pfizer για άτομα ηλικίας 12-15 ετών για επείγουσα χρήση.
Δευτέρα (3/5), περισσότεροι από 145 εκατομμύρια Αμερικανοί ηλικίας 18 ετών και άνω, ή 56,3% του συνολικού ενήλικου πληθυσμού, είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COvid-19, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Περίπου 104,7 εκατομμύρια Αμερικανοί ηλικίας 18 ετών και άνω, ή 40,6% του συνολικού ενήλικου πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με το CDC.

Ανοσία της αγέλης

Η επίτευξη του ποσοστού 70% όσον αφορά του εμβολιασμούς δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ έχουν επιτύχει τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης κατά του Covid-19, σημείωναν οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποστήριξαν ότι μεταξύ 70% και 85% του πληθυσμού των ΗΠΑ πρέπει να εμβολιαστούν κατά του Covid για να επιτύχουν τη συλλογική ανοσία - το σημείο στο οποίο αρκετά άτομα σε μια δεδομένη κοινότητα έχουν αναπτύξει επαρκή αντισώματα κατά μιας συγκεκριμένης ασθένειας.

Στόχοι

Σύμφωνα με αξιωματούχος του Λευκου΄Οίκου η ασυλία της αγέλης είναι στην πραγματικότητα πιο «αόριστη έννοια» και οι ΗΠΑ θα πρέπει να επικεντρωθούν στον εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων για να μειώσουν τις νοσηλείες και τους θανάτους.
Αντί να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε ένα συγκεκριμένο επίπεδο ανοσίας, μια καλύτερη προσέγγιση είναι απλά να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα εμβολιασμούς, είπε ο αξιωματούχος.
«Ή πανδημία από τον ιό Covid-19 ποικίλλει στον βαθμό και τη δυναμική της ανά κοινότητα», σύμφωνα με τον αξιωματούχο.
«Επομένως, κάθε κοινότητα πρέπει να προσπαθήσει με διαφορετικό τρόπο να επιτύχει τον στόχο του εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού της έως τις 4 Ιουλίου 2021».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης