Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Η οικονομία των ΗΠΑ βελτιώνεται, αλλά ακόμη δεν έχει βγει από το τούνελ

tags :
Powell (Fed): Η οικονομία των ΗΠΑ βελτιώνεται, αλλά ακόμη δεν έχει βγει από το τούνελ
Η αμερικανική οικονομία τα πηγαίνει καλύτερα, αλλά ακόμη πρέπει να γίνουν πολλά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell

«Η οικονομία σημειώνει μια δυνατή επανεκκίνηση, καταγράφοντας ισχυρότερη οικονομική δραστηριότητα.
Παράλληλα, δημιουργούνται θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Powell, προσθέτοντας:
«Τα παραπάνω σηματοδοτούν μια προοπτική υψηλού επιπέδου -ας το ονομάσουμε 30.000 πόδια- και από αυτό το πλεονεκτικό σημείο βλέπουμε βελτίωση.
Αλλά πρέπει επίσης να ρίξουμε μια ματιά στο τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία, στον δρόμο». 

Έκθεση Fed

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Fed για τα νοικοκυριά, η οποία θα δημοσιευτεί αργότερα αυτό το μήνα και εξετάζει τις επιπτώσεις της πανδημίας, ένα ζήτημα στο οποίο έχουν εστιάσει όλοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αφορά το πώς προχωρά η οικονομική ανάκαμψη και πότε μπορεί να είναι πλήρης.
Η έκθεση διαπιστώνει ότι το 22% των γονέων «είτε δεν εργάζονταν είτε δεν εργάζονταν λιγότερο λόγω διαταραχών στη φροντίδα των παιδιών», με τους αριθμούς να κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα για τις μαύρες και λατιοναμερικανές μητέρες - στο 36% και στο 30%, αντίστοιχα.
Περίπου το 20% των ατόμων ηλικίας 25 έως 54 ετών - τα πρώτα έτη εργασίας για ενήλικες των ΗΠΑ - χωρίς πτυχίο κολεγίου απολύθηκαν το 2020, έναντι 12% για όσους έχουν τουλάχιστον πτυχίο.
Περίπου το 14% των λευκών απολύθηκαν κάποια στιγμή πέρυσι σε σύγκριση με το 20% των Μαύρων και των Ισπανόφωνων, κατέληξε ο Powell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης