Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

American Institute for Economic Research: Τα ίδια λάθη επί 14 μήνες – Τα 4 βήματα για την έξοδο από την πανδημία

American Institute for Economic Research: Τα ίδια λάθη επί 14 μήνες – Τα 4 βήματα για την έξοδο από την πανδημία

Σύμφωνα με το American Institute for Economic Research, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων πρέπει να κατανοήσουν τον αντίκτυπο των πολιτικών τους

Επί 14 μήνες, δηλαδή από το τότε που ο Covid 19 έλαβε διαστάσεις παγκόσμιας πανδημίας, οι κυβέρνησης κάνουν τα ίδια λάθη.

Και πιστεύουν ότι αυτή τη φορά θα έχουν διαφορετικά αποτελέσματα και θα ελέγξουν την πανδημία.
Όμως επαναλαμβάνοντας πολιτικές που δεν έχουν επιτύχει επί 14 μήνες, πως θα επιτύχουν τώρα, ερωτά ρητορικά σε ανάλυσή του το American Institute for Economic Research.

Τεράστιος ο αντίκτυπος των μέχρι τώρα πολιτικών

Σύμφωνα με το American Institute for Economic Research, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων πρέπει να κατανοήσουν τον αντίκτυπο των πολιτικών τους.
Το lockdown «με κάθε κόστος» δεν είναι πολιτική και δεν είναι εφικτή.
Εάν μια πολιτική είναι καταστροφική και προκαλεί μεγάλη βλάβη στον πληθυσμό, οι κυβερνήσεις πρέπει να τη σταματούν, όχι να την εφαρμόζουν εκ νέου, καθώς αυτό είναι προφανώς παράλογο και επιβλαβές, αναφέρει το American Institute for Economic Research, προτείνοντας τα βήματα που θα βγάλουν τον κόσμο από την κρίση του Covid 19.

Η πορεία προς τα εμπρός

  • Σωστή και πιστή προστασία των ηλικιωμένων υψηλού κινδύνου με ιατρικές παθήσεις και ευάλωτα άτομα.

Αυτά διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου από το Covid-19 και πρέπει να προστατεύονται.
Επίσης, το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό που μολύνει τους διαμένοντες σε γηροκομείο ή άλλες μονάδες περίθαλψης

  • Τερματισμός αμέσως όλων των πολιτικών lockdown.

Πρέπει να ανοίξουν ξανά όλες οι οικονομίες, καθώς υπάρχουν τεράστιες οικονομικές ζημιές, με τις δαπάνες κάλυψής τους να είναι καταστροφικές

  • Απομόνωση ΜΟΝΟ των ασθενών / συμπτωματικών ατόμων (χωρίς απομόνωση ασυμπτωματικών ατόμων)
  • Προώθηση βελτιωμένης υγιεινής

Το ζήτημα των εμβολίων

Τα εμβόλια θα πρέπει να διατίθενται κυρίως σε άτομα άνω των 70 ετών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο και μόνο μετά από κοινή λήψη της απόφασης με τους κλινικούς ιατρούς τους, σύμφωνα με τους οποίους οι ασθενείς μπορούν να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις και να συναινέσουν μετά πλήρη ενημέρωσή τους.
Επίσης, να προσφερθούν εμβόλια σε ιατρικό προσωπικό πρώτης γραμμής υψηλού κινδύνου που αλληλεπιδρά με άτομα υψηλού κινδύνου.
Ένα μεγάλο μέρος αυτής της σύστασης βασίζεται στην έλλειψη δεδομένων ασφάλειας και δοκιμών για αυτά τα εμβόλια, καθιστώντας αδύνατο να κριθεί ο μελλοντικός αντίκτυπος.
Έτσι, τα εμβόλια δεν πρέπει να δίδονται / να ιεραρχούνται για άτομα κάτω των 70 ετών που είναι υγιή και όχι σε νέους π.χ. άτομα κάτω των 19 ετών.
Κανένα εμβόλιο δεν πρέπει να χορηγείται σε νήπια/ παιδιά, π.χ. 6 μηνών έως 19 ετών, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους εμβολιασμούς.
Τα οφέλη δεν υπερτερούν των κινδύνων.

Έλεγχοι ανοσίας

Οι ειδικές ομάδες πρέπει να ξεκινήσουν ελέγχους σχετικά με την ανοσία Τ-κυττάρων πριν εμβολιαστεί η κάθε ομάδα, ώστε να μην εμβολιάζονται άτομα που έχουν ενεργή λοίμωξη ή έχουν αναρρώσει από λοίμωξη
Οι τακτικές ανακοινώσεις πρέπει να δίνονται σχετικά με τα οφέλη των συμπληρωμάτων βιταμίνης D για άτομα με πιο σκούρα χρώματα δέρματος και αυτά που περιορίζονται για παρατεταμένες περιόδους, καθώς και μηνύματα σχετικά με τα οφέλη της απώλειας βάρους για τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα.
Επίσης, θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι η ασυμπτωματική εξάπλωση είναι σπάνια και παρέχει επείγοντα μηνύματα στο κοινό ότι όλα τα άτομα που μολύνονται δεν διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου.
Ότι υπάρχει διαβάθμιση ηλικίας στη σοβαρότητα των αποτελεσμάτων.
Τέλος… το σημαντικότερο… τα νοσοκομεία να είναι εξοπλισμένα και να μην κατακλύζονται από περισσότερους ασθενείς από όσους μπορούν να αντέξουν…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης