Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Μόσχας – Άγκυρας για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik στην Τουρκία

Συμφωνία Μόσχας – Άγκυρας για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik στην Τουρκία
Το εμβόλιο θα παράγει η τουρκική φαρμακευτική εταιρεία Viscoran Ilac
Σχετικά Άρθρα

Σε συμφωνία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Spuntik V στην Τουρκία κατέληξαν Μόσχα και Άγκυρα.
Συγκεκριμένα, η τουρκική φαρμακευτική εταιρεία Viscoran Ilac συμφώνησε με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) να παράγει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της Covid-19 στα εργοστάσιά της.
Η τουρκική εταιρεία έχει κάνει τις απαραίτητες μελέτες για την παραγωγή του εμβολίου, η οποία αναμένεται να αρχίσει τους επόμενους μήνες.
Βάσει της συμφωνίας, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων θα παράσχει στην τουρκική πλευρά βοήθεια ώστε να αποκτήσει επαφές με άλλες μεγάλες φαρμακευτικές.
«Η συμφωνία με την Viscoran İlaç οδηγεί σε μία αύξηση της δυνατότητας παραγωγής και βοηθάει στις παραδόσεις του Sputnik V παγκοσμίως.
Έχουμε φτάσει σε συμφωνίες με κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες σε μία σειρά χωρών στην Ασία, τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και χάρη σε αυτές τις συμφωνίες το ασφαλές και αποτελεσματικό ρωσικό εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για άτομα σε πάνω από 60 χώρες» ανέφερε ο επικεφαλής του RDIF, Kirill Dmitriev.
Από την πλευρά του ο Öztürk Oran, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τουρκικής φαρμακευτικής εταιρείας Viscoran Ilac επεσήμανε πως υπάρχουν συμφωνίες σχετικά με την παραγωγή, τη διανομή αλλά και την εκτέλεση κάποιων κλινικών μελετών για το προϊόν.
«Οι μελέτες μας επί του ζητήματος συνεχίζονται σε πολύ καλό επίπεδο.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεισφέρουμε σε ένα τόσο πολύτιμο προϊόν που συζητείται σε παγκόσμιο επίπεδο» υποστήριξε ο Oran.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης