Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιόδοξα τα στοιχεία στις ΗΠΑ: Έως τα μέσα Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί πάνω από το 50% των Αμερικανών

Αισιόδοξα τα στοιχεία στις ΗΠΑ: Έως τα μέσα Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί πάνω από το 50% των Αμερικανών
Οι ΗΠΑ έχουν καταφέρει να εμβολιάζουν 1,3 εκατ. ακόμη περισσότερους ανθρώπους την ημέρα
Σχετικά Άρθρα

Στοιχεία ότι το τέλος του εμβολιαστικού προγράμματος στις ΗΠΑ θα έρθει νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς οι εμβολιασμοί «τρέχουν» με γρηγορότερους ρυθμούς, παρουσιάζει το Bloomberg επικαλούμενο εκτιμήσεις του Dr Robert Gallo, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και Andrew Pekosz του Ινστιτούτου Johns Hopkins.

Εμβολιάζονται 1,3 εκατ. περισσότεροι άνθρωποι την ημέρα

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, μετά από τρεις μήνες εμβολιασμού στις ΗΠΑ, η πλειοψηφία των Αμερικανών ενηλίκων έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.
Έως το Σάββατο 24/4, 138,6 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση ενώ πάνω από 1,3 εκατομμύρια πολίτες εμβολιάζονται επιπλέον κάθε μέρα σε σχέση με τους πρώτους μήνες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, εάν οι εμβολιασμοί συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό, σε έξι εβδομάδες από σήμερα πάνω από το 50% των Αμερικανών θα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση ενώ όλα τα άτομα άνω των 60 ετών έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς τους. Υπολογίζεται οτι στους επόμενους 3 μήνες το 75% των Αμερικανών θα έχει εμβολιαστεί πλήρως.

pinakaw.png

«Αυτό είναι αρκετό για να μειωθεί σημαντικό το ιικό φορτίο στις ΗΠΑ» αναφέρει ο καθηγητής Gallo υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο στάδιο που ήτα το Ισραήλ στα μέσα Φεβρουαρίου, τρεις εβδομάδες πριν αρχίσουν τα κρούσματα να μειώνονται αισθητά.
Σήμερα το Ισραήλ έχει εμβολιάσει σχεδόν το 60% του πληθυσμού του.
Ωστόσο, τις επόμενες εβδομάδες, η εικόνα των εμβολιασμών θα αλλάξει δραματικά. Η κυβέρνηση του Biden πρόκειται να εφοδιάσει με εμβόλια και τα φαρμακεία προκειμένου να αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των πολιτών που θα εμβολιάζονται καθώς δεν θα χρειάζεται να περιμένουν τη σειρά τους στα εμβολιαστικά κέντρα.
Όλα αυτά δείχνουν στις ΗΠΑ ότι ο μαζικός εμβολιασμός είναι πιο κοντά στο τέλος του από την αρχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης