Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 195 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί – Σε μια εβδομάδα οι αποφάσεις για Johnson&Johnson

ΗΠΑ: Στους 195 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί – Σε μια εβδομάδα οι αποφάσεις για Johnson&Johnson
Κανονικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα παρά το πρόβλημα με το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Σχετικά Άρθρα

Στους 195 εκατομμύρια ανέρχονται οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ, με το 37% των Αμερικάνων να εκτιμάται ότι έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου.
Εκτιμάται ότι περίπου 77 εκατομμύρια Αμερικάνοι, το 23% του πληθυσμού, έχει λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων.
Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν πως θα επιτευχθεί και ο αναθεωρημένος στόχος που έχει θέσει ο πρόεδρος Biden για τον εμβολιασμό 200 εκατομμυρίων Αμερικάνων εντός των πρώτων 100 ημερών της προεδρικής του θητείας.
Εν τω μεταξύ, οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ δεν έλαβαν ακόμα αποφάσεις για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, την χορήγηση του οποίου έχουν αναστείλει ύστερα από τον εντοπισμό περιστατικών θρομβώσεων.
Οι αρμόδιοι ζήτησαν περισσότερα στοιχεία προκειμένου να αποφασίσουν το εάν και το πώς θα χορηγηθεί το εν λόγω εμβόλιο, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις να αναβάλλονται τουλάχιστον για την ερχόμενη εβδομάδα.
Πάντως και παρά τις αρνητικές εξελίξεις με το εμβόλιο της J&J, οι ΗΠΑ διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα με το εμβολιαστικό πρόγραμμα καθώς έχουν ήδη εξασφαλιστεί επαρκείς ποσότητες εμβολίων για όλον αμερικανικό πληθυσμό.
Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές υποστήριξαν πως η αναστολή των εμβολιασμών με το «J&J» δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αμερικανική εκστρατεία εμβολιασμού, καθώς αυτές οι δόσεις αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% εκείνων που έχουν χορηγηθεί έως τώρα καθώς και ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν ικανή επάρκεια δόσεων εμβολίων προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση έως τον Μάιο.
Την ίδια στιγμή, εκτιμάται πως είναι θέμα εβδομάδων να δοθεί έγκριση και για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 – 15 ετών με το εμβόλιο της Pfizer, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επαναλειτουργία των σχολείων από το φθινόπωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης