Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Στους 82 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε νοσοκομείο - Στους 110 οι τραυματίες

Ιράκ: Στους 82 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε νοσοκομείο - Στους 110 οι τραυματίες
Στους 110 οι τραυματίες
Σχετικά Άρθρα

Στους 82 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο για ασθενείς με Covid-19 στη Βαγδάτη, ενώ 110 άτομα τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ.
Η τραγωδία αποδίδεται σε αμέλεια, καθώς εξερράγησαν φιάλες οξυγόνου και προκάλεσαν την πυρκαγιά, η οποία κατέκαψε τις ψευδοροφές και άλλα εύφλεκτα υλικά.
«Πρέπει να αναθεωρήσουμε κατεπειγόντως τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα νοσοκομεία για να αποτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων οδυνηρών συμβάντων στο μέλλον», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Khaled Al-Muhanna, ανακοινώνοντας στην κρατική τηλεόραση τον νέο απολογισμό.

Η πυρκαγιά

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σάββατο 24/4 στο νοσοκομείο Ιμπν Χατίμπ, στην περιοχή της Γέφυρας Ντιγιάλα και πολλά θύματα ήταν διασωληνωμένα.
Την ώρα που σημειώθηκε το συμβάν, συγγενείς των ασθενών όρμησαν μέσα στις φλόγες για να σώσουν τα δικά τους πρόσωπα, ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας άνδρας που είχε πάει να επισκεφθεί τον αδελφό του, κάποιοι πηδούσαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν.
Στο μεταξύ, οι ασθενείς του νοσοκομείου μεταφέρθηκαν σε άλλα, ενώ στο σημείο παραμένουν συγγενείς που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης