Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγαλώνει ο ευρωσκεπτικισμός στη Γερμανία – Το 63% θεωρεί την ΕΕ εξόχως γραφειοκρατική

Μεγαλώνει ο ευρωσκεπτικισμός στη Γερμανία – Το 63% θεωρεί την ΕΕ εξόχως γραφειοκρατική
Στη Γερμανία έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για το «Dexit», το νέο Brexit με το ακροδεξιό κόμμα AfD να δεσμεύεται για εκστρατεία
Σχετικά Άρθρα

Μειώνεται η εμπιστοσύνη των Γερμανών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αυτό είναι από ένα από τα αρκετά σημάδια του αυξανόμενου ευρωσκεπτικισμού στη χώρα.
Εξάλλου στη χώρα έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για το «Dexit», το νέο Brexit με το ακροδεξιό κόμμα AfD να δεσμεύεται για εκστρατεία, που θα αφορά τον τερματισμό των περιορισμών για τον Covid και μία αυστηρότερη γραμμή για τη μετανάστευση και την έξοδο από την ΕΕ.
Το AfD συμπεριέλαβε ήδη στο μανιφέστο του την πρόταση για αποχώρηση από την ΕΕ και τερματισμό των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, κάνοντας λόγο για «πολιτική φόβου
To Eurointelligence λαμβάνει πολύ σοβαρά τον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό, παρά τη μετρήσιμη δυναμική του AfD με 10% – 15%.

Δυναμική του ευρωσκεπτικισμού

Μόνο το 21% των Γερμανών δηλώνουν ότι έχουν είτε πολύ ή κάποιο βαθμό εμπιστοσύνης στην Επιτροπή, από 30% το 2019.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το 50% που θα έλεγε το ίδιο για τη γερμανική κυβέρνηση.
Το 8% δηλώνει ότι η Γερμανία επωφελήθηκε από τις αγορές εμβολίων στην ΕΕ, ενώ το 46% δήλωσε όχι.
Αλλά αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό, είναι η δυναμική του ευρωσκεπτικισμού.
Το 39% επιθυμεί τον επαναπατρισμό αρμοδιοτήτων από την ΕΕ στα κράτη - μέλη.
Μόνο το 12% θέλει περισσότερες αρμοδιότητες για την ΕΕ.
Το 63% πιστεύει ότι η ΕΕ είναι υπερβολικά γραφειοκρατική και το 58% πιστεύει ότι η Γερμανία πρέπει να πληρώνει για υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης.
Η καμπάνια του AfD περί Dexit έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει ψήφους από δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του CDU, ειδικά στην Ανατολική Γερμανία.
Και είναι το μόνο κόμμα, που μπορεί να προσελκύσει ψήφους από τη δεξαμενή των σημαντικών και επίμονων αντιευρωπαϊκών συναισθημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης