Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ψήφος εμπιστοσύνης από την επιχειρηματική ελίτ στην «Πράσινη» Baerbock για διάδοχο της Merkel

tags :
Γερμανία: Ψήφος εμπιστοσύνης από την επιχειρηματική ελίτ στην «Πράσινη» Baerbock για διάδοχο της Merkel

Tο 26,5% των στελεχών επέλεξε την Baerbock για καγκελάριο, η οποία προηγείται του Christian Lindner των φιλικών προς τις επιχειρήσεις Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που έλαβε ποσοστό 16,2% 

Ψήφος εμπιστοσύνης από την επιχειρηματική ελίτ της Γερμανίας λαμβάνει η υποψήφια των Πρασίνων Annalena Baerbock προκειμένου να διαδεχθεί στην Καγκελαρία την Angela Merkel στα εκλογές του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία επικαλείται δημοσείευμα του Reuters την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.
Η Baerbock τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2021 έλαβε το χρίσμα για να διεκδικήσει την Καγκελαρία στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου - πρώτη φορά που το αριστερο οικολογικό κόμμα έχει στην 40χρονη ιστορία του διεκδικεί το ανώτερο πολιτειακό αξίωμα.

Η σφυγμομέτρηση

Συμφωνα σφυγμομέτρηση της εταιρείας Civey με δείγμα 1.500 στελέχη κορυφαίων εταιρειών για λογαριασμό του περιοδικού WirtschaftsWoche, που διεξήχθη την Τρίτη και την Τετάρτη, έδειξε ότι το 26,5% επέλεξε την Baerbock για καγκελάριο, έναντι του Christian Lindner των φιλικών προς τις επιχειρήσεις Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) ο οποίος έλαβε 16,2%.
Ο Armin Laschet, ο οποίος αντιμετώπισε την πρόκληση του Βαυαρικού αντιπάλου Markus Soeder για το χρίσμα ρης συντηρητικής συμμαχίας την Τρίτη, ακολούθησε με ποσοστό 14,3%, με τον Olaf Scholz του Σοσιαλδημοκράτη να είναι ουραγός με 10,5%.
Περίπου το 32,5% των ερωτηθέντων ήταν αναποφάσιστοι.

Νέα ηγεμονία

Ο Baerbock, 40 ετών, πρώην πρωταθλήτρια στο τραμπολίνο και μητέρα δύο παιδιών, υποσχέθηκε «νέο ξεκίνημα» για τη χώρα με έμφαση στις επενδύσεις στην εκπαίδευση, στις ψηφιακές και πράσινες τεχνολογίες.
Η υποστήριξη για το κόμμα των Πρασίων να αυξάνεται τον τελευταίο χρόνο και απειλεί ευθέως τη συντηρητική συμμαχία tvn CDU-CSU Laschet και μια νέα δημοσκόπηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι οι οικολόγοι ξεπερνούν τη συντηρητική συμμαχία.
Πολλοί συντηρητικοί ανησυχούν για τις πολιτικές προοπτικές μετά την Merkel, η οποία τους οδήγησε σε τέσσερις συνεχόμενες νίκες, αλλά αποχωρεί μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης