Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid-19: Αντιμετώπιση του ιού με φάρμακα από το σπίτι ετοιμάζει ο ο Boris Johnson

Covid-19: Αντιμετώπιση του ιού με φάρμακα από το σπίτι ετοιμάζει ο ο Boris Johnson

Στόχος το φθινόπωρο να στέλνονται αντιιικά φάρμακα κατ' οίκον στους πολίτες που θα εμφανίζονται θετικοί στη νόσο προς αντιμετώπιση ενός νέου κύματος πανδημίας

Τη δημιουργία ειδικής ομάδας για την έρευνα και τον εντοπισμό των πιο δραστικών νέων αντιιικών φαρμάκων με στόχο την κυκλοφορία τους αυτό το φθινόπωρο, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson.
Όσοι Βρετανοί εμφανίζονται θετικοί ή βρίσκονται εκτεθειμένοι στον Covid-19 θα μπορούσαν να λάβουν ειδική φαρμακευτική αγωγή από το σπίτι, χωρίς να μετακινηθούν με κίνδυνο να διασπείρουν τον ιό. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την γραμμή άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι σε ένα νέο κύμα λοιμώξεων.
Η ειδική ομάδα των επιστημόνων θα επιφορτιστεί με την ανάπτυξη νέων αντιιικών θεραπειών μέσω κλινικών δοκιμών για να διασφαλίσει ότι μπορούν να διατεθούν στους ασθενείς ήδη από το φθινόπωρο.

Πρόσθετη γραμμή άμυνας

Μιλώντας από τη Downing Street, ο πρωθυπουργός είπε ότι η δράση έρχεται σαν πρόσθετη γραμμή άμυνας κατά του κοροναϊού. Όπως δήλωσε, στόχος των νέων αντιιικών φαρμάκων είναι να λαμβάνονται αμέσως μετά το αποτέλεσμα του τεστ που θα δείχνει αν κάποιος βρέθηκε θετικός, με στόχο τον άμεσο περιορισμό της μόλυνσης και την εξέλιξή της σε σοβαρό περιστατικό. Αγωγή θα μπορούν να ακολουθήσουν προληπτικά και όσοι διαμένουν στο ίδιο σπίτι με κάποιον που έχει νοσήσει.
Στόχος της θεραπείας με αντιιικά χάπια ή κάψουλες είναι να σταματήσει η εξάπλωση των λοιμώξεων καθώς και να επιταχυνθεί ο χρόνος ανάρρωσης.
Τέλος ο Johnson ανέπτυξε τη γνώμη των ειδικών του Ηνωμένου Βασιλείου, ότι φέτος περιμένουν με βεβαιότητα ένα ακόμα κύμα της πανδημίας.
Η νέα ομάδα, θέλει να αντικαταστήσει επάξια την προηγούμενη η οποία ηγούνταν του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας και το οποίο αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ως ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης