Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Απρόκλητη κλιμάκωση της Ρωσίας οι περιορισμοί στη ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα

State Department: Απρόκλητη κλιμάκωση της Ρωσίας οι περιορισμοί στη ναυσιπλοΐα στη Μαύρη Θάλασσα
Στόχος της κίνησης αυτής είναι να εξασθενίσει και να αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία αναφέρουν οι ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Για απρόκλητη κλιμάκωση κάνει λόγο το State Department αναφερόμενο στην απόφαση της Ρωσίας να επιβάλλει περιορισμούς στη ναυσιπλοΐα πολεμικών και κρατικών σκαφών σε τρεις περιοχές ανοικτά της Κριμαίας.
Σε ανακοίνωση του το State Department αναφέρει πως η «νέα απρόκλητη κλιμάκωση» από τη Μόσχα εντάσσεται στην εκστρατεία της για να εξασθενίσει και να αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία ενώ παράλληλα διατυπώνεται η «βαθιά ανησυχία» των ΗΠΑ, οι οποίες καλούν τη Ρωσία να αποσύρει τα επιπλέον στρατεύματα από τα ρωσοουκρανικά σύνορα.
Οι ΗΠΑ «καλούν τη Ρωσία να σταματήσει να παρενοχλεί πλοία στην περιοχή και να μειώσει τον αριθμό των στρατευμάτων της κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία» ανέφερε εκπρόσωπος του State Department.
Την Παρασκευή, η Ρωσία ανακοίνωσε πως «αναστέλλει» για έξι μήνες, από την 24η Απριλίου ως την 31η Οκτωβρίου, «τη διέλευση από τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα πολεμικά πλοία και άλλα κρατικά σκάφη».
Η απαγόρευση αφορά τρεις θαλάσσιες ζώνες, συμπεριλαμβανομένου του «τριγώνου» ανοικτά της χερσονήσου Κερτς, κοντά στο ομώνυμο στενό, που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με την Αζοφική Θάλασσα και θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών και χάλυβα.
Η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κλιμακώνεται επικίνδυνα τις τελευταίες εβδομάδες, με την Ουκρανία να κατηγορεί τη Ρωσία ότι ετοιμάζει εισβολή στο ουκρανικό έδαφος και με τη Ρωσία να προειδοποιεί πως οι ουκρανικές δυνάμεις ετοιμάζουν επίθεση κατά των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης