Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ομοβροντία νέων μοντέλων για να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Tesla στα ηλεκτροκίνητα ΙΧ

tags :
Κίνα: Ομοβροντία νέων μοντέλων για να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Tesla στα ηλεκτροκίνητα ΙΧ

Κορυφαίες εταιρείες του κλάδου όπως η Geely, η Nio και η Xpeng χρησιμοποιούν τεχνολογικές καινοτομίες για να προσελκύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον του νεανικού κοινού

Σχετικά Άρθρα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας επιχειρούν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Tesla στην εγχώρια αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, χρησιμοποιώντας την έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης αυτής της εβδομάδας προκειμένου να παρουσιάσουν μια σειρά από νέα μοντέλα και τεχνολογίες που έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύσουν αγοραστές μικρότερων ηλικιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα παρουσιάσουν περισσότερα από δώδεκα μοντέλα στην έκθεση η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την κυριαρχία του Model 3 της Tesla ως το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη χώρα και να κατακτήσουν μερίδιο αγοράς στον αναδυόμενο τομέα.

Τεχνολογία

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα κινεζικά οχήματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή σε πελάτες νεότερης ηλικίας που είναι πιο πιθανό να αγοράσουν εγχώρια μοντέλα, με κορυφαίες εταιρείες όπως η Geely, η Nio και η Xpeng να χρησιμοποιούν τεχνολογικές καινοτομίες για να προσελκύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των νέων καταναλωτών.
Ο William Li, διευθύνων σύμβουλος της Nio, ανακοίνωσε τη Δευτέρα σχέδια για επέκταση του δικτύου των σταθμών ανταλλαγής μπαταριών και φόρτισης σε περιοχές της βόρειας Κίνας.

Μπαταρίες

Η κορυφαία εγχώρια μάρκα πολυτελών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Κίνα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογίας ανταλλαγής μπαταριών την οποία αποφεύγει η Tesla.
Έχει επίσης υιοθετήσει στο επιχειρηματικό της μοντέλο ένα συνδρομητικό σύστημα για την χρήση των μπαταριών.
Η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε συμφωνία με την Sinopec, τον κρατικό όμιλο πετρελαίου, για να τοποθετήσει 5.000 σταθμούς ανταλλαγής και φόρτισης μπαταριων σε ολόκληρη τη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Αυτονομη οδήγηση

Η Xpeng, μια νεοσύστατη εταιρεία έχει εισαχθεί στο δείκτη Nasdaq με έδρα το Γκουάνγκτζου, τον περασμένο μήνα παρουσίασε τα χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης στα οχήματά της τα οποία λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή του ραντάρ, αλλά χρησιμοποιούν λέιζερ για τη μέτρηση των αποστάσεων.
Η εξάρτηση από τη τεχνική LIDAR είναι μια άλλη προσέγγιση που η Tesla έχει απορρίψει.
H τεχνική LIDAR (LIght Detection And Ranging) βασίζεται στην εκπομπή παλμικής ακτινοβολίας λέιζερ στην ατμόσφαιρα και ακολούθως, στην καταγραφή της οπισθοσκεδαζόμενης ακτινοβολίας λέιζερ.
Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτωνelectrc.PNG


Νέα μοντέλα

Άλλες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επίσης αγκαλιάσει τις τεχνολογικές καινοτομίες στοκ κλάδο.
Η Arcfox, μια νέα μάρκα πολυτελών οχημάτων που δημιουργήθηκε από μια θυγατρική του κρατικού ομίλου Baic Motor και της τεχνολογικής εταιρείας Huawei, για παράδειγμα, παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο, το Alpha S, τη Δευτέρα.
Η Zeekr, μια σειρά premium ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων που κυκλοφόρησε αυτό το μήνα από την Geely Holdings, η οποία είναι ιδιοκτήτης των Volvo, Lotus και διαθέτει  μερίδιο στην Daimler, στοχεύει κυρίως σε νεότερους πελάτες που εκτιμούν την τεχνολογία και τις καινοτομίες, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της Flynn Chen
Η εταιρεία σχεδιάζει να παραγάγει δύο μοντέλα ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο περισσότερων από 100 καταστημάτων που θα ανοίξουν σε όλη την Κίνα το 2021.

Λειτουργίες

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που προσφέρουν «έξυπνες» λειτουργίες όπως η υποβοηθούμενη οδήγηση ή τα συστήματα ψυχαγωγίας που ενεργοποιούνται με φωνή και συμβάλλουν στνη προσέλκυση του νεανικού  κοινού στα κινεζικά μοντέλα υψηλού επιπέδου έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο αναλυτή της βιομηχανίας Zhang Xiang.
Οι κινήσεις αυτές θα βοηθήσουν την Κίνα να κατασκευάσει πλήρως ηλεκτροκίνητα ή υβριδικά οχήματα, που να αντιπροσωπεύουν το ένα πέμπτο της αγοράς ΙΧ στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου από το 5% των πωλήσεων σήμερα, ιδίως καθώς η βιομηχανία έχει αρχίσει να ωριμάζει τον τελευταίο χρόνο.

Η τάση

Σχεδόν οι μισοί Κινέζοι αγοραστές που σκοπεύουν να αγοράσουν αυτοκίνητο τους επόμενους έξι μήνες δήλωσαν ότι θα αγοράσουν ένα όχημα από μια τοπικά εταιρεία, από περίπου το ένα πέμπτο το 2016, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας JD Power, που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο μήνα.
Οι νεότεροι αγοραστές είναι πιο πιθανό να αγοράσουν τοπικά μοντέλα, με το 60% αυτών που γεννήθηκαν μετά το 1995 να δηλώνουν ότι θα ήθελαν να αγοράσουν μια εγχώρια μάρκα.
Οι γερμανικές μάρκες που πωλούν αυτοκίνητα με παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης δημιούργησαν τη φήμη τους εδώ και δεκαετίες, αλλά όταν ήρθε στον νέο κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, «όλοι είναι στην ίδια γραμμή εκκίνησης», δήλωσε ο Leo Li, στέλεχος της Oliver Wyman στη Σαγκάη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης