Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύο νεκροί από τροχαίο με αυτοκίνητο Tesla χωρίς οδηγό - Πως αντέδρασε ο Elon Musk

Δύο νεκροί από τροχαίο με αυτοκίνητο Tesla χωρίς οδηγό - Πως αντέδρασε ο Elon Musk
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk υπερασπίστηκε τα οχήματά του

Δύο άτομα σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο Tesla που πιθανότατα πορευόταν με αυτόματο πιλότο στο Τέξας συγκρούστηκε και έπιασε φωτιά. 
Ένα θύμα βρέθηκε στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου Model S του 2019 και το άλλο ήταν στο πίσω κάθισμα.
Το αυτοκίνητο έπεσε σε ένα δέντρο βόρεια του Χιούστον αφού πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα και απέτυχε να στρίψει σε μια στροφή, ανέφερε ο αστυφύλακας της κομητείας Harris County, Mark Herman
Η θέση των θυμάτων και άλλα στοιχεία δείχνουν ότι "κανείς δεν οδηγούσε το όχημα τη στιγμή της σύγκρουσης", δήλωσε ο Herman διευκρινίζοντας πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πρόσθεσε επίσης ότι χρειάστηκαν περισσότερα από 30.000 γαλόνια (113.562 λίτρα) νερού για να σβήσει τη φωτιά, η οποία έκαψε για τέσσερις ώρες, πρόσθεσε.Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν επικρίνει την Tesla για κινδύνους πυρκαγιάς που σχετίζονται με τις μπαταρίες στα αυτοκίνητά της και την επικρίνουν πως δεν κάνει αρκετά ώστε να αποτρέψει τους οδηγούς από τη χρήση της λειτουργίας υποβοήθησης οδηγού.
Σε ακρόαση του περασμένου έτους, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών είχε δηλώσει ότι "είχε ήρθε η ώρα να σταματήσει η Τesla να επιτρέπει στους οδηγούς με μερικώς αυτοματοποιημένα οχήματα να προσποιούνται ότι έχουν πλήρως αυτοματοποιημένα οχήματα".  

Η ανάρτηση Musk

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk υπερασπίστηκε τα οχήματά του γράφοντας στον λογαριασμό του στο twitter πως ένα Tesla με σύστημα Autopilot έχει 10 φορές λιγότερες πιθανότητες ατυχήματος από ένα μέσο όχημα. 
Screenshot_e_1.png

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης