Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα - Στάση αναμονής στη Wall Street

Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα - Στάση αναμονής στη Wall Street

Μικρές απώλειες στη Wall Street μετά τα ρεκόρ της Παρασκευής 16/9

Σχετικά Άρθρα
Με απώλειες ολοκλήρωσαν σήμερα 19/4 τις συναλλαγές οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό Nasdaq να αποτελεί τον αρνητικό πρωταγωνιστή, σε κλίμα νευρικής αναμονής ενόψει ενός νέου μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες.
Το μπαράζ των αποτελεσμάτων συνεχίζεται με 81 επιχειρήσεις του δείκτη S&P 500 και άλλες δέκα του Dow Jones να ακολουθούν αυτή την εβδομάδα.
Ο κολοσσός των αναψυκτικών Coca Cola ανακοίνωσε σήμερα κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της εταιρείας μοτοσυκλετών Harley-Davidson Inc.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση -0,36% στις 34.077,63 μονάδες
Ο S&P 500 υποχώρησε -0,53% στις 4.163,26 μονάδες
Ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες -0,98% στις 13.914,77 μονάδες

Ο τίτλος της GameStop σημείωσε άλμα +6,3% μετά τη γνωστοποίηση ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του έως τις 31 Ιουλίου.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Tesla υποχώρησε -3,4% μετά την είδηση ότι δύο άτομα σκοτώθηκαν όταν αυτοκίνητο της εταιρείας που πιθανότατα πορευόταν με αυτόματο πιλότο το βράδυ του Σαββάτου στο Τέξας συγκρούστηκε και έπιασε φωτιά.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν προσεκτικά τη συζήτηση σχετικά με το σχέδιο ανάπτυξης των υποδομών που έχει προαναγγείλει ο Αμερικανός πρόεδρος Biden αλλά και τις εξελίξεις σχετικά με την πρότασή του για αύξηση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 21% σε 28%.

Coca Cola: Κέρδη 2,25 δισ. δολ. στο α΄τρίμηνο 2021 - Άνω των εκτιμήσεων

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη της Coca Cola Co στο α΄τρίμηνο του 2021, με τον διευθύνονται σύμβουλο να δηλώνει την αισιοδοξία του για τις προοπτικές, λόγω των εμβολιασμών κατά της covid-19.
Ειδικότερα, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,25 δισ. δολάρια ή 52 σεντς ανά μετοχή, από τα 2,78 δισ. δολάρια ή 64 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 55 σεντς, έναντι εκτιμήσεων για 50 σεντς.
Στα 9,02 δισ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα, από τα 8,60 δισ. δολάρια το α΄τρίμηνο του 2020, άνω των εκτιμήσεων.
«Μας ενθαρρύνουν οι βελτιώσεις στην επιχείρησή μας, ειδικά σε αγορές όπου η διαθεσιμότητα των εμβολίων αυξάνεται και οι οικονομίες επανεκκινούν τη δραστηριότητά τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος James Quincey.

Covid19: Ο παγκόσμιος χάρτης των εμβολιασμών - Πρώτη η Βόρεια Αμερική, η θέση της Ελλάδας

Το τραγικό ορόσημο των 3 εκατομμυρίων θανάτων ξεπέρασε η επιδημία του κορωνοϊού, ο οποίος εξακολουθεί να πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τον πλανήτη, με την Ινδία και τη Βραζιλία να αδυνατούν να ελέγξουν τον φρενήρη ρυθμό του ιού, γεγονός που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία για τον κίνδυνο να εμφανιστούν νέες, πιο επιθετικές και πιο θανατηφόρες παραλλάξεις.
Την ίδια στιγμή, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και οι εμβολιασμοί, οι οποίοι βάσει των τελευταίων στοιχείων, ξεπέρασαν τα 890 εκατομμύρια, με τη Βόρεια Αμερική να προηγείται με 39 δόσεις ανά 100 κατοίκους και να ακολουθεί η Ευρώπη με 24 δόσεις ανά 100 κατοίκους.
Στην κορυφή των εμβολιασμών βρίσκεται το Ισραήλ, το οποίο έχει καλύψει εμβολιαστικά το 60% του πληθυσμού του ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 42η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.
Εν τω μεταξύ, αύριο 20/4 αναμένεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) να εκδώσει νέα οδηγία για το εμβόλιο της Johnson&Johnson, ενώ οι ΗΠΑ θα λάβουν τις σχετικές τους αποφάσεις την ερχόμενη Παρασκευή 23/4.

Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Στάση αναμονής τήρησαν οι επενδυτές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ την προσεχή Πέμπτη, με τους δείκτες να παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ.
Στο επίκεντρο παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα για το α΄τρίμηνο 2021.
Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα όταν με τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες να ανακοινώνουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα και μια σειρά εταιρειών να είναι έτοιμη να προβεί σε ανακοινώσεις αυτή την εβδομάδα.
Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας, το ποσό των 480 εκατ. ευρώ θα πληρώσει η ABN Amro Bank αφού δέχτηκε την προσφορά διακανονισμού από τις ολλανδικές εισαγγελικές αρχές, αναφορικά με την έρευνα για το ξέπλυμα χρήματος.
Η ολλανδική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει 300 εκατ. ευρώ πρόστιμο και 180 εκατ. ευρώ για εξόφληση. Αυτό θα επηρεάσει τα αποτελέσματα της τράπεζας στο α΄ τρίμηνο του 2021, πρόσθεσε.
Η διευθέτηση συνδέεται με την έρευνα των εισαγγελικών αρχών που διεξήχθη στο διάστημα 2014-2020, τόνισε η ΑΒΝ Amro.
Πτωτικά κινείται η γερμανική οικονομία το α' τρίμηνο του 2021.
Σύμφωνα με την Bundesbank, η οικονομική παραγωγή υποχώρησε, ενώ το παρατεταμένο lockdown και η αύξηση του ΦΠΑ συνέβαλαν στην αποδυνάμωση της ιδιωτικής κατανάλωσης.
Η γερμανική κεντρική τράπεζα επισημαίνει ότι η μεταποιητική βιομηχανία δεν παρουσιάζει κάποιο νέο πρόβλημα στη ζήτηση και τονίζει ότι «η ανάκαμψη της βιομηχανίας θα συνεχιστεί».
Στο ταμπλό, οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών κατέγραψαν τα μεγαλύτερα κέρδη, με άνοδο 0,7%.
Πτώση 1,7% σημείωσε η μετοχή της Danske Bank, μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Chris Vogelzang.

Οριακές μεταβολές στην Ασία

Οριακές μεταβολές κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις κεντρικές τράπεζες.
Ο Asia Dow υποχώρησε -0,14% στις 4.044 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με οριακή άνοδο 2 μονάδων στις 29.685 μονάδες.
Αντίθετα ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση -0,22%, στις 1.956 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε +0,4% στις 29.096 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο +1,5% στις 3.477 μονάδες.
Στο αντίποδα, ο Sensex υποχώρησε -2% στις 47.887 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης