Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τα λάθη της στη διαχείριση της πανδημίας

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τα λάθη της στη διαχείριση της πανδημίας
 H κατάσταση έχει ξεφύγει και η κυβέρνηση δεν στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, τόνισε ο Π. Σκουρλέτης

«Η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τα λάθη της στη διαχείριση της πανδημίας και από τα όσα έγιναν τον τελευταίο χρόνο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης.
«Οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι δεν ιχνηλατούνται συστηματικά, τα σχολεία άνοιξαν όπως έκλεισαν, προμηθεύονται λεωφορεία που δεν αερίζονται κατάλληλα και δεν στηρίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας. Η κυβέρνηση δεν «έχει ενσωματώσει στην πρακτική της ό,τι μάθαμε όλο τον προηγούμενο χρόνο», επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».
Όπως σημείωσε, η κατάσταση έχει ξεφύγει και η κυβέρνηση δεν στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας.
«Δυστυχώς δεν έχουμε μια διαχείριση εκ μέρους της κυβέρνησης που να φαίνεται ότι έχει ενσωματώσει στην πρακτική της ό,τι μάθαμε όλο τον προηγούμενο χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε πως «έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ακόμα και για ένα κοινό σχέδιο διαχείρισης της πανδημίας και μια διακομματική επιτροπή. Να έχουμε πρόσβαση στα πρακτικά της Επιτροπής λοιμωξιολόγων. Χάριν της επικοινωνίας τα έχει αρνηθεί όλα η ΝΔ».

Για εργασιακούς χώρους

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «δεν υπάρχει ούτε μια συστηματική πολιτική ιχνηλάτησης στους μεγάλους εργασιακούς χώρους. Υπήρξε σκανδαλώδης διαχείριση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αποδείχτηκε, εκ των πραγμάτων, ότι πήραν πεπαλαιωμένα λεωφορεία, άχρηστα ουσιαστικά, για να κάνουν αυτή τη δουλειά, τα οποία δεν αερίζονται και λειτουργούν ως υπερμεταδότες του κορωνοϊού. Στα σχολεία δεν υπήρξε κανένα καινούργιο μέτρο ένα χρόνο μετά. Τα σχολεία άνοιξαν έτσι όπως είχαν κατά καιρούς κλείσει».
Κατά τον ίδιο, το μόνο που έχει επιστρατευτεί αυτή τη στιγμή είναι τα self-tests, που «σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό έχει φανεί ότι είναι αναποτελεσματικά και είναι ένα επικουρικό όπλο, δεν μπορεί να γίνει το υποκατάστατο μιας συνολικής πολιτικής απέναντι στην πανδημία».

Έχει ξεφύγει η κατάσταση

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως είμαστε η πρώτη χώρα σε θανάτους, ανά εκατομμύριο.
Όπως είπε, «αν κοιτάξετε αυτές τις μέρες τους πίνακες, οι θάνατοι ανά εκατομμύριο σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, μας κατατάσσουν στη χειρότερη θέση».
Υπογράμμισε πως έχει ξεφύγει η κατάσταση «και ακόμα δεν έχουμε ακούσει μια δέσμευση της κυβέρνησης, ότι από εδώ και πέρα το συμπέρασμα που έχουμε βγάλει για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, είναι ότι πρέπει να αφιερώσουμε ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης για την υγεία. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχουν μόνιμες προσλήψεις, δεν υπάρχει υλικοτεχνική υποδομή, δεν υπάρχει σχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία. Γιατί τέτοια εμμονή σε μια πολιτική ξεπερασμένη από τα πράγματα»;

Για ελληνοτουρκικές σχέσεις και παρουσία Δένδια στην Άγκυρα

Κάνοντας αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πρόσφαση επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, στην Άγκυρα, σχολίασε ότι «το ζητούμενο σε αυτή την υπόθεση, και το αντιλαμβανόμαστε όλοι, είναι μέσα σε ποια στρατηγική εντάσσεται αυτή η παρουσία. Εάν τελικά η κυβέρνηση έχει αποφασίσει που θέλει να το πάει ή απλώς ο σημερινός πρωθυπουργός στέκεται αμήχανος απέναντι στις διαρροές ανάμεσα στον κ. Καραμανλή και στον κ. Σημίτη, σε δύο πρώην πρωθυπουργούς».
«Βλέπω μια αμηχανία αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να καταλάβω ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Μας ενδιαφέρει η στρατηγική του διαλόγου ή θέλουμε “παγωμένες” σχέσεις, οι οποίες κατά καιρούς θα κλιμακώνονται και οι δύο χώρες θα υιοθετούν ένα κυνήγι εξοπλισμών;», είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης