Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΙΟΒΕ: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάρτιο του 2021

ΙΟΒΕ: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάρτιο του 2021
Βελτίωση οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο και ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καταγράφει το ΙΟΒΕ

Βελτίωση οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο και ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καταγράφει το ΙΟΒΕ στο τελευταίο Δελτίο Εξελίξεων στη Βιομηχανία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύθηκε τον Μάρτιο και διαμορφώθηκε στις 96,9 μονάδες, έναντι 91,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης καταγράφει βελτίωση τον Μάρτιο και διαμορφώνεται στις -39,5 (από -46,2) μονάδες τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας όμως πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τα περσινά επίπεδα (-16,5 μονάδες).

Παράλληλα, στο Δελτίο καταγράφεται:

  • Ενίσχυση των επιχειρηματικών προσδοκιών στη Βιομηχανία, στις 100,8 μον. τον Μάρτιο από τις 98,9 μον. τον Φεβρουάριο.
  • Υποχώρηση της ανεργίας και τον Δεκέμβριο του 2020. Μείωση της ανεργίας στο σύνολο του 2020, για έβδομο συνεχόμενο έτος, λόγω της μείωσης του εργατικού δυναμικού
  • Σημαντική άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής 3,1% τον Ιανουάριο (y-o-y) στην Ελλάδα έναντι οριακής μείωσης 0,2% στην ΕΕ27. Ενίσχυση 3,4% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2020.
  • Ήπια εξασθένιση των εξαγωγών βιομηχανίας 2,6% τον Ιανουάριο (y-o-y). Υποχώρηση εμπορικού ελλείμματος στα €1,8 δισεκ. από €2,4 δισ. τον Ιανουάριο του 2020.
  • Μείωση σε όγκο των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων το 2020 (-5,0%), αλλά με μικρή αύξηση της αξίας τους κατά 3,7%. Ηπιότερη η εξασθένιση του όγκου εισαγωγών, 1,1%.

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο του ΙΟΒΕ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης