Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία

Εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία
Η Μόσχα ετοιμάζει νέα απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις
Σχετικά Άρθρα

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία John Sullivan εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας λόγω των νέων κυρώσεων που επέβαλε η Ουάσιγκτον στη Μόσχα. Για την αμερικανική πλευρά, επίκειται σκληρή συνομιλία, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκλήθη ο πρέσβης των ΗΠΑ. Θα σας ενημερώσουμε επιπροσθέτως για το αποτέλεσμα αυτής της συνομιλίας, η οποία θα είναι σκληρή για την αμερικανική πλευρά», επισήμανε η εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών.

Προετοιμάζουν νέα απάντηση

Παράλληλα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσει την απάντησή της στις νέες αμερικανικές κυρώσεις και πως αυτή τη στιγμή οι εμπειρογνώμονες την προετοιμάζουν.
«Η απάντησή μας θα είναι αμετάκλητη, θα διαμορφωθεί, Θα την μάθετε, νομίζω πολύ σύντομα. Οι εμπειρογνώμονές μας αυτή την στιγμή ασχολούνται με την προετοιμασία της», δήλωσε η Zakharova.

Διάταγμα για κυρώσεις

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Aμερικανός πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που θα επιτρέπει την επιβολή και νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας ώστε να προκληθούν «στρατηγικές και οικονομικές συνέπειες» εις βάρος της, «εάν συνεχίσει ή ευνοήσει την κλιμάκωση των ενεργειών διεθνούς αποσταθεροποίησης», σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Αμέσως μετά τις αμερικανικές ανακοινώσεις για τις κυρώσεις, η Μόσχα απάντησε υπογραμμίζοντας ότι δεν συμβάλλουν στην εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών, ενώ η απέλαση Ρώσων διπλωμάτων δυσκολεύει τον διάλογο με την αμερικανική πλευρά.
Καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνες τις ΗΠΑ για ενέργειες όπως αυτές οι οποίες επιδεινώνουν τις αμερικανορωσικές σχέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης