Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απάντηση της Μόσχας στις νέες αμερικανικές κυρώσεις: Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν για την επιδείνωση των σχέσεων

Η απάντηση της Μόσχας στις νέες αμερικανικές κυρώσεις: Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν για την επιδείνωση των σχέσεων
«Μια τέτοια κίνηση, έχει τονιστεί επανειλημμένα, δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των λαών των δύο κορυφαίων πυρηνικών δυνάμεων, οι οποίες φέρουν ιστορική ευθύνη για τη μοίρα του κόσμου» υπογράμμισε η κα Zakharova
Σχετικά Άρθρα

Τη δική του απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Μόσχας, δίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, «οι αμερικανικές κυρώσεις δεν συμβάλλουν στην εξομάλυνση των σχέσεων Ουάσιγκτον και Μόσχας, ενώ η απέλαση Ρώσων διπλωμάτων δυσκολεύει τον διάλογο με την αμερικανική πλευρά.
Οι ΗΠΑ πρέπει επίσης να καταλάβουν πως τέτοιες ενέργειες επιδεινώνουν τις αμερικανορωσικές σχέσεις και η Ουάσιγκτον φέρει την αποκλειστική ευθύνη», ανέφερε η ίδια.
Παράλληλα, η Μόσχα επισημαίνει πως τέτοιες ενέργειες αποκλίνουν από τα συμφέροντα των των λαών των δύο χωρών και οι ΗΠΑ «θα πληρώσουν για την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία».
«Μια τέτοια κίνηση, έχει τονιστεί επανειλημμένα, δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των λαών των δύο κορυφαίων πυρηνικών δυνάμεων, οι οποίες φέρουν ιστορική ευθύνη για τη μοίρα του κόσμου» υπογράμμισε η κα Zakharova,
συμπληρώνοντας πως: «Σε μια συνομιλία με τον Ρώσο Πρόεδρο, ο Joe Biden εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας-Αμερικής.
Αλλά οι ενέργειες της διοίκησής του δείχνουν το αντίθετο».
Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία, εκλήθη στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπως έκανε γνωστό η Ρωσίδα αξιωματούχος.
«Θα ήθελα επίσης να σημειώσω ότι ο Αμερικανός πρέσβης κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Θα μοιραστούμε πρόσθετες πληροφορίες μετά από τη συζήτηση, η οποία θα είναι δύσκολη για την πλευρά των ΗΠΑ», επεσήμανε η Zakharova.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης