Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά 90% αποτελεσματικό κατά της Covid19 το εμβόλιο της Moderna

Κατά 90% αποτελεσματικό κατά της Covid19 το εμβόλιο της Moderna
Στο 95% η αποτελεσματικότητα του για την αποτροπή σοβαρής εκδήλωσης της νόσου
Σχετικά Άρθρα

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα ευρήματα νέας κλινικής μελέτης για το εμβόλιο της Moderna, το οποίο είναι αποτελεσματικό κατά 90% έναντι της COVID-19 και κατά 95% ως προς την αποτροπή της εκδήλωσης σοβαρής μορφής της ασθένειας που προκαλεί ο κορωνοϊός.
Αυτό ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας επικαλούμενη νέα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής.
Πρόκειται για ευρήματα ελαφρά υποδεέστερα σε σχέση με εκείνα προηγούμενης δοκιμής.
Τα νεότερα δεδομένα προέρχονται από κλινική δοκιμή 3ης φάσης με συμμετοχή 30.000 εθελοντών στις ΗΠΑ.
Η αποτελεσματικότητα του προϊόντος παρουσιάζει μείωση σε σύγκριση με το 94,1% που καταγράφηκε σε ευρείας κλίμακας κλινική δοκιμή τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο στη New England Journal of Medicine.
Η Moderna δεν διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της εάν η μείωση της αποτελεσματικότητας συνδέεται – ή όχι – με τα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού που έχουν ταυτοποιηθεί.
Σημειώνεται πως η Moderna εργάζεται πάνω σε δύο νεότερες εκδοχές του εμβολίου της, ειδικά τροποποιημένες για να αντιμετωπίζουν τις παραλλαγές του κορωνοϊού, και τα αποτελέσματα δοκιμών σε ποντίκια – τα οποία δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους – χαρακτηρίζονται ενθαρρυντικά.
Έως τις 12 Απριλίου, η Moderna υποστηρίζει πως είχε παραδώσει 132 εκατ. δόσεις του εμβολίου της σε όλο τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων 117 εκατ. στις ΗΠΑ, ενώ αναφέρει πως είναι σε καλό δρόμο για να παραδώσει 100 εκατ. επιπλέον δόσεις στις ΗΠΑ ως τα τέλη του Μαΐου και άλλες 100 εκατ. δόσεις ως τα τέλη Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης