Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μεταβλητότητα πέριξ των 900 μονάδων αλλά 7 συνεχόμενες ανοδικές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μεταβλητότητα πέριξ των 900 μονάδων αλλά 7 συνεχόμενες ανοδικές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τη μεταβλητότητα να αυξάνεται λόγω των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών από τη μία και τις επιλεκτικές τοποθετήσεις από την άλλη, ο γενικός δείκτης έκλεισε οριακά χαμηλότερα από τις 900 μονάδες, αλλά συμπλήρωσε 7 συνεχόμενες ανοδικές.

Οι εξελίξεις και τα όσα διαβάζουμε για τα εμβόλια, δημιουργούν κάποιες ανησυχίες στη στήλη, αλλά βλέπουμε πως οι αγορές δεν έχουν αποτυπώσει στις τιμές κάποια ανησυχία. Πηγαίνουμε με το… κύμα και δεν ξεχνάμε να βάζουμε και κάτι στην τσέπη, όσο ανεβαίνουν οι αποτιμήσεις.

Ξεχώρισε η Πειραιώς που διαπραγματεύτηκε για τελευταία φορά με αυτή την τιμή. Πάμε προς ολοκλήρωση μίας ακόμη αφαίμαξης των μικροεπενδυτών. Γιατί, τώρα που θα δούμε την προσαρμοσμένη τιμή, από Δευτέρα δηλαδή και δούμε και το προσαρμοσμένο γράφημα, θα συνειδητοποιήσουμε ξανά τι ζημιά έχουν κάνει οι τράπεζες συνολικά στους μετόχους στα τελευταία 10 χρόνια.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ξεχώρισε σήμερα λόγω ανόδου, αλλά τι να το κάνεις; Εδώ για να απεγκλωβίσει μόνο τους φετινούς επενδυτές ή του μήνα θα πρέπει να κλειδώνει στο limit up μέρες. Είναι δύσκολη η εξίσωση και θα πρέπει να περιμένουμε τους όρους. Όχι τόσο την τιμή, η οποία φαίνεται από την κίνηση στο ταμπλό, αλλά από το πόσες νέες θα πάρουν οι μικρομέτοχοι για κάθε μία παλιά.

Το discount με το παράγωγο είναι μεγάλο, αλλά το παράγωγο δεν έχει αυτό το «δικαίωμα» που θα δοθεί τελικά στους Έλληνες μικροεπενδυτές. Από Δευτέρα η συνέχεια, λόγω reverse split. Στα 0,29 ευρώ και στο +14,08%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανοδικά ξανά η Alpha Bank και έχει αφήσει πίσω της πλέον τα 1,10 ευρώ. Έχουμε μία αντίσταση μπροστά μας, αλλά εξακολουθούμε να εντοπίζουμε διαγραμματικό discount, να το πούμε έτσι, έναντι των άλλων συστημικών. Κοντά στα υψηλά της και βέβαια με μεγαλύτερη κίνηση, η Εθνική Τράπεζα. Υποχώρησε η Eurobank.

FOURLIS: Διαγραμματικά η παραμονή πάνω από τα 4,40 ευρώ στις τελευταίες συνεδριάσεις έδειχνε ότι υπήρχε διάθεση για να πάει και αυτή η μετοχή σε νέα υψηλά. Η πανδημία δημιούργησε αρκετά θέματα, αλλά ήταν θέμα χρόνου να πάρει και αυτή ένα μέρος πίσω. Βοήθησε και η έκθεση της Eurobank Equities η οποία αύξησε την τιμή στόχο στα 6,20 ευρώ από 5,30 ευρώ. Ο λόγος είναι η εταιρεία ακινήτων, η οποία σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή θα ξεκλειδώσει την αξία.

Κλείσιμο στα 4,62 ευρώ με άνοδο 3,70% και όγκο 140 χιλ. τεμαχίων. Νέα υψηλά 13 μηνών και για να πάει εκεί που είναι η αγορά, σε υψηλά 14 μηνών δηλαδή, πρέπει να γράψει τιμή 5,60 ευρώ. Στα τρέχοντα επίπεδα έχει μία πρώτη αντίσταση και μετά κοντά στα 5 ευρώ.

JUMBO: Προσέγγισε τα 17 ευρώ μετά από καιρό η μετοχή. Περιμένουμε αποτελέσματα και μέρισμα. Στα 16,80 ευρώ και στο +3,07% με υψηλό ημέρας στα 16,92 ευρώ.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Προσεγγίζουν κάποιες στόχους που έχουμε θέσει με κάποιες να τον έχουν ξεπεράσει. Για παράδειγμα θέλαμε τα 4,50 ευρώ στη Fourlis, αλλά βλέπουμε διάσπαση. Φαινόταν από το γράφημα ότι είχε δυνάμεις. Το ίδιο και στη Jumbo. Λίγο πάνω από τα 17 ευρώ ο στόχος και μας έχει πληρώσει αρκετές φορές και μέσα στην κρίση. Σήμερα έγραψε 16,92 ευρώ.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ επίσης μας έχει δώσει τρομερή απόδοση. Για διάφορους λόγους, τεχνικούς, μερίσματος ή αισιοδοξίας μένουμε λίγο ακόμα. Ξαναγράφουμε πως οι επιλογές είναι τροφή για σκέψη και όχι σύσταση για αγορά ή πώληση. Αυτά με τους επενδυτικούς σας συμβούλους.

MOTOR OIL: Στα 13,94 ευρώ, συνεχίζει ανοδικά, αλλά δεν έχει βρεθεί πάνω από τα υψηλά του περασμένου Ιούνη. Θέλει άλλα 2 ευρώ για να το κάνει.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έκανε τη διάσπαση στις προηγούμενες συνεδριάσεις και γύρισε χαμηλότερα. Βγήκαν κομμάτια σήμερα, αλλά δε βρήκαν αγοραστές. Στα 5,80 ευρώ με τον εκθετικό των 200 ημερών να είναι στα 5,57 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Εδώ ουσιαστικά έχουμε μία βαθιά υποτιμημένη μετοχή, η οποία όμως βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που είχε όταν ξεκίνησε η πανδημία και βυθίστηκαν οι τιμές. Ήταν τότε στα 1,40 ευρώ.

Το μηνιαίο της γράφημα δείχνει πως αν φύγει πάνω από τα 1,70 -2 ευρώ, αλλάζουν τα πράγματα. Τα τρέχοντα επίπεδα προς το παρόν είναι σημαντική αντίσταση. Σε ανοδικές χρονιές για το χρηματιστήριο, είναι από αυτές τις μετοχές που ξεκινούν τελευταίες. Όμως όταν ξεκινάει ξεχνάει να σταματήσει. Το προηγούμενο μεγάλο ράλι ξεκίνησε τέλη του 2006 και τέλειωσε τέλη του 2007 με τηντ τιμή να απογειώνεται… Από τα χαρτιά που θέλουν υπομονή.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Κάνει επένδυση λίγο μικρότερη από την αποτίμηση και ένα σημαντικό ποσοστό είναι επιδότηση.

LAVIPHARM (απάντηση): Πρέπει να δούμε τα ετήσια αποτελέσματα για να σας απαντήσουμε αν είναι φθηνή ή όχι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης