Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Θα ήταν ιδανικό το COVID free καλοκαίρι αλλά δεν το βλέπω - Είναι μεγάλος ο δρόμος για να έχουμε φάρμακο

Λινού: Θα ήταν ιδανικό το COVID free καλοκαίρι αλλά δεν το βλέπω - Είναι μεγάλος ο δρόμος για να έχουμε φάρμακο
Είναι μεγάλος ο δρόμος για να έχουμε φάρμακο του επιπέδου ας πούμε των αντιβιοτικών για την αμυγδαλίτιδα ή θα θεραπεύει όλους και γρήγορα" σημείωσε η καθηγήτρια
Σχετικά Άρθρα

"Από ότι βλέπουμε τις τελευταίες τέσσερις με πέντε ημέρες, υπάρχει μια ελαφριά μείωση στον δείκτη θετικότητας, σε μερικές ημέρες ίσως και σημαντική μείωση.
Αυτό σημαίνει ότι μάλλον μπαίνουμε μετά από το πλατό που είχαμε ζήσει για περίπου δύο εβδομάδες, αρχίζουμε να έχουμε μια μικρή ύφεση" δήλωσε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, μιλώντας στον Realfm.
"Επίσης θετικό, εκτός αν αποδειχθεί λανθασμένο, είναι το αποτέλεσμα των self test των παιδιών που πήγαν σχολεία.
Είναι εξαιρετικά χαμηλός ο δείκτης θετικότητας, βέβαια θα χρειάζεται επιβεβαίωση αυτό γιατί είναι απίθανα χαμηλός" συμπλήρωσε η καθηγήτρια.
"Θα ήταν ιδανικό το COVID free καλοκαίρι αλλά δεν το βλέπω.
Θα ήταν ιδανικό, αλλά με όλες τις ενδείξεις λιγότερο από το 40% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου και τον Ιούλιο 2021.
Δεν βλέπω, εκτός αν προχωρήσει με εγκρίσεις και αγορές κι άλλων εμβολίων η ΕΕ" τόνισε.

Για τα φάρμακα

"Όλο και περισσότερα φάρμακα αρχίζουν να μπαίνουν στη φάση τρία.
Ακόμα δεν είμαστε σε κατάσταση να πούμε, ναι έχουμε ένα φάρμακο που θεραπεύει 100% τη νόσο.
Το κάθε φάρμακο έχει υποκατηγορίες πληθυσμού και επιπέδου της νόσου που επηρεάζει, αλλά κανένα δεν έχει άδεια απόλυτης κυκλοφορίας.
Είναι μεγάλος ο δρόμος για να έχουμε φάρμακο του επιπέδου ας πούμε των αντιβιοτικών για την αμυγδαλίτιδα ή θα θεραπεύει όλους και γρήγορα" σημείωσε. "

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης