Τελευταία Νέα
Διεθνή

H νέα... ιδιότητα που πρόσθεσε ο Elon Musk στο βιογραφικό του: «Αυτοκράτορας του Άρη»

H νέα... ιδιότητα που πρόσθεσε ο Elon Musk στο βιογραφικό του: «Αυτοκράτορας του Άρη»
Η SpaceX σχεδιάζει να στείλει μέσα στην επόμενη διετία το Starship σε μια μη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη και μέχρι το 2026 να στείλει και τους πρώτους ανθρώπους.
Σχετικά Άρθρα

H εμμονή που έχει ο Elon Musk με το διάστημα είναι γνωστή, ενώ η επιθυμία του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία να αποικίσει το συντομότερο δυνατό τον Κόκκινο Πλανήτη, αντανακλάται πλέον και στο βιογραφικό του στο Twitter, όπου δίπλα στον τίτλο του "Technoking of Tesla" («Βασιλιά τεχνολογίας της Tesla») πρόσθεσε και εκείνον του “Imperator of Mars” («Αυτοκράτορα του Άρη») μαζί μ’ ένα emoji που κλείνει με νόημα το μάτι.

«… θα πάω σύντομα στο φεγγάρι»

Η λέξη “imperator” χρησιμοποιείτο στην αρχαία ρωμαϊκή ιστορία για να δηλώσει τον νικηφόρο διοικητή στρατευμάτων ή τον αυτοκράτορα.
Ιδιοκτήτης της ιδιωτικής αεροδιαστημικής εταιρείας SpaceX ο 49χρονος Musk καταφέρνει σχεδόν πάντα να τραβήξει την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις αναρτήσεις του στο Twitter, όπως πρόσφατα, όταν μίλησε για την επιθυμία του για μια αποστολή στη Σελήνη μ’ ένα tweet, όπου ανέφερε: «… θα πάω σύντομα στο φεγγάρι».

Τα σχέδια της εταιρείας

Η SpaceX αναπτύσσει ένα διαστημόπλοιο, το Starship, που σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι πλήρως επαναχρησιμοποιούμενο και θα μπορεί να μεταφέρει το πλήρωμά του και φορτίο σε τροχιά γύρω από τη Γη, στη Σελήνη, τον Άρη και ακόμη μακρύτερα.
Ο Μασκ έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία να χτίσει μια πόλη στον Άρη.
Σε πρώτη φάση, πάντως, η SpaceX σχεδιάζει να στείλει μέσα στην επόμενη διετία το Starship σε μια μη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη και μέχρι το 2026 να στείλει και τους πρώτους ανθρώπους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης