Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έως τέλος Απριλίου η οριστική αποεπένδυση της Reggeborgh από τη ΓΕΚ Τέρνα – Ο Περιστέρης θα αγοράσει επιπλέον 5% και θα κατέχει το 32%

Έως τέλος Απριλίου η οριστική αποεπένδυση της Reggeborgh από τη ΓΕΚ Τέρνα – Ο Περιστέρης θα αγοράσει επιπλέον 5% και θα κατέχει το 32%

Ο Γιώργος Περιστέρης θα φτάσει να ελέγχει το 32% της ΓΕΚ Τέρνα

Σχετικά Άρθρα
Με το ολλανδικό fund Reggeborgh να συνεχίζει την αποεπένδυση από τη ΓΕΚ Τέρνα καθώς και σήμερα 13 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε πακέτο 517 χιλ. μετοχών, στην τιμή των 11,20 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 5,79 εκατ. ευρώ.

Το πακέτο αντιστοιχεί στο 0,49% του συνόλου των μετοχών.
Να σημειωθεί ότι η Reggeborgh κατέχει πλέον το 6,5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ Τέρνα, από 31,3% που κατείχε, και από αυτό το 6,5% περίπου το 5% θα αγοράσει ο Γιώργος Περιστέρης, ο βασικός μέτοχος της ΓΕΚ Τέρνα και θα φτάσει να ελέγχει το 32% της εισηγμένης και περίπου 1,5% θα διατεθεί σε τρίτους επενδυτές.
Επί της ουσίας ο Γιώργος Περιστέρης θα έχει καταβάλει στη Reggeborgh περίπου 196 εκατ. για να αποκτήσει πλέον τον έλεγχο του ομίλου.
Ο Γιώργος Περιστέρης κατείχε το 15,9% των μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα και θα αποκτήσει επιπλέον 17,5 εκατ. μετοχές οι οποίες με τιμή 11,20 ευρώ που πουλάει η Reggeborg, θα επενδύσει συνολικά 196 εκατ.

Που διέθεσε το 31% της ΓΕΚ Τέρνα η Reggeborgh

Το 31% που κατείχε η Reggeborgh στη ΓΕΚ Τέρνα διατέθηκε ως εξής:

  • Ο Γιώργος Περιστέρης θα αποκτήσει το 16%
  • Η Μ. Λάτση απέκτησε το 7,6%, ή 7,85 εκατ. μετοχές
  • Το υπόλοιπο θα διατεθεί σε διεθνείς επενδυτές

Να σημειωθεί ότι όπως έχει αποκαλύψει εδώ και εβδομάδες το bankingnews.gr ο επιχειρηματίας Β. Μαρινάκης έχει αποκτήσει περίπου το 1,8% της Τέρνα Ενεργειακής, αλλά δεν θα εμπλακεί στη ΓΕΚ Τέρνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης