Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί επισκέπτεται την Τουρκία ο πρωθυπουργός της Λιβύης – Τι ζητεί η Τρίπολη από την Άγκυρα

Γιατί επισκέπτεται την Τουρκία ο πρωθυπουργός της Λιβύης – Τι ζητεί η Τρίπολη από την Άγκυρα
Η επίσκεψη αυτή θα επικεντρωθεί στην επιστροφή διαφόρων συνεργασιών στον τομέα των υπηρεσιών όπως  ενέργεια και υγεία
Σχετικά Άρθρα

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης θα επισκεφθεί τη Τουρκία τη Δευτέρα (12/4/2021) για συνομιλίες, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πρακτορείο Ανατολή.
Ο Mohammed Hammude ανέφερε ότι μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Abdul Hamid Dbeibah, με πέντε αντιπρόεδρους και 14 υπουργούς, καθώς και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγού Mohammed Al-Haddad μαζί με άλλους αξιωματούχους.

Που θα επικεντρωθεί η επίσκεψη

Ο Hammude ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη αυτή θα επικεντρωθεί στην επιστροφή διαφόρων συνεργασιών στον τομέα των υπηρεσιών όπως ενέργεια και υγεία, καθώς και η επιστροφή των τουρκικών εταιρειών προκειμένου να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην αραβική χώρα που είχαν σταματήσει λόγω του εμφυλίου πολέμου, γράφει η Daily Sabah.
Ανακοίνωση του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης επισημαίνει ότι ο Dbeibah και η αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες για να συζητήσουν συμφωνίες μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας και να βελτιώσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.
Ως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών του Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης, το οποίο συνήλθε στην Ελβετία στις 5 Φεβρουαρίου υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, ο Mohamed al-Menfi εξελέγη πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου και ο πρωθυπουργός Abdul Hamid Dbeibah μέχρι τις εκλογές προγραμματίζονται για τις 24 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης