Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (ΕΛΚ): Να εκλέξουν άμεσα κοινό υποψήφιο για την Καγκελαρία CDU και CSU

Weber (ΕΛΚ): Να εκλέξουν άμεσα κοινό υποψήφιο για την Καγκελαρία CDU και CSU

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ΕΛΚ και αναπληρωτής πρόεδρος του CSU Manfred Weber θεωρεί ότι τα δύο κόμματα πρέπει να εμφανιστούν ενωμένα ώς προς την αντιμετώπιση της πανδημίας

Σχετικά Άρθρα

Υπέρ της εκλογής υποψήφιου καγκελαρίου των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) σύντομα προκειμένου να αποφευχθεί η πολιτική ζημιά στα δύο «αδελφά» κόμματα τάσσεται ο αναπληρωτής πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Manfred Weber, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021.
Επιπλέον, θεωρεί ότι ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Armin Laschet, ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος Markus Söder και η καγκελάριος Merkel θα έπρεπε να εμφανίζονται ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Πανδημία

«Η καθημερινή δημόσια έκθεση δεν ωφελεί τη δημόσια εικόνα του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και του Χριστιανοκοινωνικού (CSU) κόμματος.
Ο σχηματισμός ομάδων θα πάει τα δύο κόμματα πολύ πίσω.
Μόνο μαζί μπορούμε να διατηρήσουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε την καγκελαρία (στις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου), αυτό είναι το μάθημα των τελευταίων ετών.
Γι αυτό και θα πρέπει να ληφθεί σύντομα η απόφαση ποιος θα είναι υποψήφιος καγκελάριος», είπε ο Weber σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.

Βαυαρία

Σύμφωνα με τον Weber, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο, «η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Markus Söder για την καγκελαρία θα είχε εκτεταμένες συνέπειες για την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), κάτι που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη.
Μέσα στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση πρέπει να γνωρίζουμε ότι το προφίλ μας ως βαυαρικό κόμμα θα αλλάξει εάν θέσουμε υποψηφιότητα για την καγκελαρία για τρίτη φορά στην ιστορία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του CSU.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης