Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τα αντισώματα του εμβολίου Moderna διαρκούν τουλάχιστον 6 μήνες

Reuters: Τα αντισώματα του εμβολίου Moderna διαρκούν τουλάχιστον 6 μήνες
«Η δραστηριότητα των αντισωμάτων παρέμεινε υψηλή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες» ανέφεραν οι ερευνητές
Σχετικά Άρθρα

Tουλάχιστον 6 μήνες διαρκούν τα αντισώματα του εμβολίου της Moderna.
Ειδικότερα, βάσει δείγματος 33 ατόμων που έλαβαν το εμβόλιο COVID-19 της Moderna Inc., διαπιστώθηκε ότι τα αντισώματα που δημιούργησε εξακολουθούν να υφίστανται έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.
«Η δραστηριότητα των αντισωμάτων παρέμεινε υψηλή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες», ανέφεραν οι ερευνητές, επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικές μεθόδους, έρευνα στο The New England Journal of Medicine.
Υπενθυμίζεται ότι η Pfizer Inc και η BioNTech SE ανέφεραν ότι το εμβόλιο τους είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για τουλάχιστον έξι μήνες.
Οι ερευνητές που διεξήγαγαν τη μελέτη για το εμβόλιο της Moderna θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τους ίδιους εθελοντές για να δουν αν τα αντισώματα διαρκέσουν περισσότερο από έξι μήνες.

Το εμβόλιο Pfizer / BioNTech ασφαλές για όσους υποβάλλονται σε ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου

Το εμβόλιο mRNA COVID-19 των Pfizer και BioNTech είναι ασφαλές για ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία ανοσοθεραπείας κατά του καρκίνου, σύμφωνα με Ισραηλινούς ιατρούς που δημοσίευσαν μελέτης τους στο The Lancet Oncology. Το εμβόλιο είναι, δεν διαπιστώσαμε παρενέργειες που σχετίζονται με την ανοσοθεραπεία», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της έκθεσης Dr. Ido Wolf του Ιατρικού Κέντρου του Τελ Αβίβ Sourasky. «Πιστεύουμε ότι το εμβόλιο πρέπει να δοθεί σε αυτούς τους ασθενείς – αν και δόση και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα μακροχρόνιων παρενεργειών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης